Uppskattad avslutning på piloten Hållbar export

Seminarieserien Hållbar export avslutades med ett välbesökt seminarium den 27 januari. Eva Vati från Vatis Common Ground gav oss en förståelse för hur ett företag tar sig an utmaningen att verkligen sätta sig in i FN:s 17 globala hållbarhetsmål och integrera hållbarhet i sin affärsstrategi.

Det arbetet blir basen för att jobba med en hållbar export. En hållbar och framgångsrik export som är lönsam för det exporterande företaget och som har en positiv påverkan inom någon av hållbarhetsmålen för det mottagande företaget, organisationen eller landet.

Tillsammans med Oleg Zastenker från Business Sweden visade Eva Vati olika digitala verktyg där man kan kartlägga sitt eget företags hållbarhetsstatus och få mängder av data från olika länder för att till exempel identifiera problem med vattenförsörjning eller andra data som indikerar ett visst behov.

Deltagarna på seminariet gav högt betyg till denna seminarieserie och konstaterade att vi alla har mycket kvar att lära. Business Sweden kan tack vare sitt statliga uppdrag ge kostnadsfri rådgivning till små och medelstora företag.

IUC Syd kommer fortsätta med insatser på temat Hållbar export, så bevaka våra kommande inbjudningar.

Har du frågor om denna serie och om vad som händer framöver, kontakta Pia Holmberg, .

Pilotprojektet Hållbar export – Framtidssäkra företag i Skåne är finansierat av Region Skåne och har sitt fokus på att stötta företag att utveckla sina hållbara värdekedjor och sin exportförmåga.

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Ny kommunikationsansvarig på IUC Syd

Med över tio års arbete som kommunikatör i ryggen börjar Joachim Graetsch den här veckan sin nya roll som ansvarig…

25 augusti, 2022 — Lästid 1 min

Alla

Så hjälper IUC Syd till att bygga attraktivitet i yrkesutbildningarna

I praktiskt taget alla branscher skriker arbetsgivarna efter kompetens. Inte minst är det en återkommande återkoppling som vi på IUC…

16 september, 2022 — Lästid 2 min

Alla

Sensommar - dags att boka in höstens industrifikor och nätverksträffar!

Bra att boka in höstens Industrifikor och nätverksträffar redan nu i kalendern. I höst fortsätter vi att träffas för att…

17 augusti, 2022 — Lästid 1 min

Alla

Storsatsning för att underlätta företagens klimatomställning

Tillväxtverket satsar nu, tillsammans med RISE, SISP, Energikontoren, IUC och IVL, totalt ca 150 Mkr för att coacha, inspirera och…

1 juli, 2022 — Lästid 1 min