Uppskattad avslutning på piloten Hållbar export

Seminarieserien Hållbar export avslutades med ett välbesökt seminarium den 27 januari. Eva Vati från Vatis Common Ground gav oss en förståelse för hur ett företag tar sig an utmaningen att verkligen sätta sig in i FN:s 17 globala hållbarhetsmål och integrera hållbarhet i sin affärsstrategi.

Det arbetet blir basen för att jobba med en hållbar export. En hållbar och framgångsrik export som är lönsam för det exporterande företaget och som har en positiv påverkan inom någon av hållbarhetsmålen för det mottagande företaget, organisationen eller landet.

Tillsammans med Oleg Zastenker från Business Sweden visade Eva Vati olika digitala verktyg där man kan kartlägga sitt eget företags hållbarhetsstatus och få mängder av data från olika länder för att till exempel identifiera problem med vattenförsörjning eller andra data som indikerar ett visst behov.

Deltagarna på seminariet gav högt betyg till denna seminarieserie och konstaterade att vi alla har mycket kvar att lära. Business Sweden kan tack vare sitt statliga uppdrag ge kostnadsfri rådgivning till små och medelstora företag.

IUC Syd kommer fortsätta med insatser på temat Hållbar export, så bevaka våra kommande inbjudningar.

Har du frågor om denna serie och om vad som händer framöver, kontakta Pia Holmberg, .

Pilotprojektet Hållbar export – Framtidssäkra företag i Skåne är finansierat av Region Skåne och har sitt fokus på att stötta företag att utveckla sina hållbara värdekedjor och sin exportförmåga.

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

AMK-teamet förstärks med ny klassrumskommunikatör

Vi hälsar Kevin Thalamcherry välkommen till oss på IUC Syd. Kevin blir en del av teamet som jobbar med långsiktig…

27 februari, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Ställ ut med IUC Syd på Elmia Subcontractor 14-16 november 2023

Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa, en mötesplats för företag inom tillverkande industri, deras kunder och leverantörer. Under ett…

23 mars, 2023 — Lästid 4 min

Alla

IUC Syd erbjuder: 52h coachning i allt från produktionsutveckling till hållbarhetsstrategier

En utvecklingsresa betyder ofta att flera affärsstrategiska beslut måste fattas. Det är bara starten på resan som kan innebära nya…

2 maj, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Välkommen Jerry Bengtson, ny ordförande för Teknikcollege Skåne

Jerry Bengtson lämnade posten som VD på Tetra Pak för ett år sedan, efter en lång karriär inom bolaget. Engagemanget…

25 april, 2023 — Lästid 1 min