Uppskattad avslutning på piloten Hållbar export

Seminarieserien Hållbar export avslutades med ett välbesökt seminarium den 27 januari. Eva Vati från Vatis Common Ground gav oss en förståelse för hur ett företag tar sig an utmaningen att verkligen sätta sig in i FN:s 17 globala hållbarhetsmål och integrera hållbarhet i sin affärsstrategi.

Det arbetet blir basen för att jobba med en hållbar export. En hållbar och framgångsrik export som är lönsam för det exporterande företaget och som har en positiv påverkan inom någon av hållbarhetsmålen för det mottagande företaget, organisationen eller landet.

Tillsammans med Oleg Zastenker från Business Sweden visade Eva Vati olika digitala verktyg där man kan kartlägga sitt eget företags hållbarhetsstatus och få mängder av data från olika länder för att till exempel identifiera problem med vattenförsörjning eller andra data som indikerar ett visst behov.

Deltagarna på seminariet gav högt betyg till denna seminarieserie och konstaterade att vi alla har mycket kvar att lära. Business Sweden kan tack vare sitt statliga uppdrag ge kostnadsfri rådgivning till små och medelstora företag.

IUC Syd kommer fortsätta med insatser på temat Hållbar export, så bevaka våra kommande inbjudningar.

Har du frågor om denna serie och om vad som händer framöver, kontakta Pia Holmberg, .

Pilotprojektet Hållbar export – Framtidssäkra företag i Skåne är finansierat av Region Skåne och har sitt fokus på att stötta företag att utveckla sina hållbara värdekedjor och sin exportförmåga.

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Joakim Enquist intervjuas i Kommun & Näringsliv: "Vi får fart på företagens gröna och lönsamma omställning"

På IUC Syds kontor i Malmö är det tomt. Och kontorsplatserna är färre än de 25 medarbetarna. Förklaringen? Det mesta…

2 maj, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Ny order till ESS för framgångsrika Examec

Vårt medlemsföretag Examec i Tomelilla har tagit hem en ny order till ESS. Det handlar om en ovanlig typ av…

23 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet…

26 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Automation & produktionskompetens - två checkar att söka senast 30 september

Förbered ditt företag och dina medarbetare Med automationschecken kan du få stöd att rusta ditt företag inför framtida investeringar i…

22 april, 2024 — Lästid 2 min