Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket

Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket

En ökad digital mognadsgrad, produktivitet, effektivitet och kundnytta samt en stärkt förmåga till en resurseffektiv och cirkulär produktion. Det är målsättningen för samarbetet mellan fortbildningssatsningen Ingenjör4.0 och det nationella nätverket Industriellt utvecklingscentra (IUC-nätverket) som nu startar. Samarbetet ger grund för stärkta kompetenser som ökar företagens kapacitet att använda digitaliseringens möjligheter.

Stora industriföretag har kommit långt i användning av digitala verktyg och applikationer i sina verksamheter. För mindre tillverkande företag i Sverige är situationen ofta en annan. Den stora bristvaran är kompetens förklarar Camilla Dahlin som koordinerar samarbetet för IUC-nätverket:

– En digitaliserad produktion har potential i att skapa stora och nya värden för företagen. Men utan rätt kompetenser gör tekniken ingen nytta. Genom samarbetet med Ingenjör4.0 kan vi tillgängliggöra kompetensutveckling med spets från landets ledande lärosäten. Och detta i ett format som från start är utformat för att kunna ske parallellt med ordinarie arbete, säger Camilla Dahlin, vice vd på IUC Syd.

Digitala informationsträffar

Under hösten kommer ett 60-tal företag att erbjudas plats på fortbildningsprogrammet Ingenjör4.0. Startskottet för erbjudandet är digitala informationsträffar under slutet av augusti där företagen får mer detaljerad information om fortbildningsmodulerna, förutsättningarna för deltagande och om värdet för företagen och deras medarbetare.

– Ingenjör4.0 är en unik möjlighet för yrkesverksamma ingenjörer, erfarna montörer och produktionstekniker att fylla på med det senaste inom digitaliserad produktion – direkt från forskningen. Genom samarbetet med IUC-nätverket når vi de mindre företagen som är så viktiga för svensk industri, säger Bengt-Göran Rosén, professor i maskinteknik vid högskolan i Halmstad och projektansvarig för Ingenjör4.0.

Datum & tider för de digitala informationsträffarna

  • 20 aug kl 09:00 – 09:30
  • 20 aug kl 15:00 – 15:30
  • 22 aug kl 09:00 – 09:30
  • 23 aug kl 09:00 – 09:30
  • 28 aug kl 09:00 – 09:30

Anmäl dig till en informationsträff här

Kontaktuppgifter

Vice VD

0761-85 81 68

Camilla Dahlin

Vice VD

Mina styrkor på jobbet är att jag är väldigt strukturerad och tävlingsinriktad! Jag är som skarpast och mest effektiv kl 05 på morgonen!

Något inte alla vet om mig är att jag har vunnit SM guld i både basket och friidrott.  Jag är även mästare på Gocart!

Kontaktuppgifter

  • 0761-85 81 68

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Joakim Enquist intervjuas i Kommun & Näringsliv: "Vi får fart på företagens gröna och lönsamma omställning"

På IUC Syds kontor i Malmö är det tomt. Och kontorsplatserna är färre än de 25 medarbetarna. Förklaringen? Det mesta…

2 maj, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Ny föreläsning om Generation Z – premiär i Landskrona

När Tillväxt Landskrona bjöd in till träff i det treåriga projektet Framtidens kompetens var Linda Florén och Charles Hallworth, kommunikatörer…

22 maj, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Sparbanken Skånes konjunkturrapport

Två gånger om året publicerar Sparbanken Skåne rapporten Skånsk konjunktur. Nu finns vårens rapport att ta del av i sin…

27 maj, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet…

26 april, 2024 — Lästid 2 min