Din röst i de skånska klassrummen

Tycker du att det är svårt att hitta rätt kompetenser att anställa till ditt företag? Vet du varför? Endast var sjätte skolungdom ser industrin som sin framtid. Därför saknas det mängder av processledare, operatörer, arbetsledare och ingenjörer i den skånska industrin.

Det måste vi förändra. Eller hur?

Undrar du hur du och ditt företag kan koppla ett strategiskt grepp om din försörjning av framtida kompetenser? Då ska du läsa vidare. Arbetsmarknadskunskap är industrins röst i de skånska klassrummen. Varje år träffar vi över 10 000 unga. När vi kliver in i klassrummen är vårt mål att kraftigt öka intresset för ett jobb och en karriär inom industrin. Lyckas vi? Ja. Mer om det kan du läsa lite längre ner.

Enbart 30 yrkesroller

Som du vet är många unga osäkra på hur just deras framtid kan se ut. Valmöjligheterna är oändliga. Vägarna till drömjobben likaså. Men visste du att skolungdomar i genomsnitt endast kan räkna upp 30 yrkesroller? Antagligen är CNC-operatör, produktionschef och processledare inte en av dessa 30.

Vi tredubblar intresset för jobb inom industrin

Det förändrar Arbetsmarknadskunskap när våra kommunikatörer träffar eleverna. När vi lämnar klassrummen mäter vi förändringarna i elevernas inställning till ett jobb och framtid i industrin. I genomsnitt har intresset tredubblats. Från 1 av 6 elever. Till 7 av 10 elever. Och självklart har eleverna också en bättre koll på alla jobbmöjligheter som industrin bjuder på.

Föräldrarna och SYV (och rektor) då?

Att prata med unga är viktigt. Riktigt viktigt. Men inför svåra val tar unga råd, tips och vägledning från alla runt omkring sig. Därför träffar vi också elevernas föräldrar och ger dem en bättre bild av industrins behov och hur en framtid i industrin kan se ut.

Självklart har vi riktigt goda kontakter med skolornas studie-och yrkesvägledare, lärare och rektorer. Tillsammans är vi ett team som arbetar för att fler unga snabbare ska hitta till de över 20 000 industrijobb som sydsvensk industri saknar inom tre år.

7 av 10

Vi tredubblar intresset för jobb inom industrin

Boka in ett möte tillsammans med Linda Florén så berättar hon mer om hur ditt företag kan samarbeta med Arbetsmarknadskunskap

Kontaktuppgifter

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

0707-73 34 71

Linda Florén

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Kontaktuppgifter

  • 0707-73 34 71