Omställningslyftet

Hur kan små och medelstora företag se affärsmöjligheter och skapa konkurrenskraft i omställningen?

Målet är fler företag ska få ökad kunskap om grön omställning och hur de kan ställa om för att bidra till klimatmålen. Projektet syftar även till att ge företagen stöd att genomföra dessa åtgärder och öka deras förmåga själva vidareutveckla sitt omställningsarbete.

Läs mer om Omställningslyftet

Hållbar export

Är ni i startgroparna för att ta ert företag och varumärke ut i världen? Och funderar ni på hur hållbarhet kan bli en integrerad del av er affärsmodell? Då är projektet Hållbar export något för er. I Hållbar export erbjuder vi er: 

  • Företagsspecifika stödinsatser för att höja kunskap och utvecklingsförmåga inom hållbarhet och export.
  • Webbinarier och workshoppar.
  • Ett skräddarsytt innehåll där företagets position, behov och strategi tar en stor plats. Allt för att stärka just ert företags exportförmåga och möjligheter att stärka er konkurrenskraft.

Läs mer om hållbar export

Big Science Sweden

För ökade möjligheter för svenska företag att bli leverantörer till Europas forskningsanläggningar

Big Science Sweden är Sveriges officiella ILO och länken mellan svenska högteknologiska leverantörer och Big Science-världen. Projektet verkar för att svenska företag ska öka sina möjligheter att göra affärer med stora forskningsanläggningar som ESS, MAX IV och Cern. Det handlar om avancerad utrustning och kvalificerade tekniktjänster. Big Science Sweden arbetar utifrån fyra noder runt om  i Sverige, med huvudsäte i Lund. Projektet är långsiktigt och har inget slutdatum.

Läs mer här: www.bigsciencesweden.se

Program Director: Catarina Sahlberg,

Finansiärer: Vinnova, Vetenskapsrådet

Produktionslyftet

För en stärkt förändringsförmåga

Produktionslyftet erbjuder företag stöd för att stärka organisationens egen förmåga och vilja till förnyelse och förbättring. Produktionslyftet initierades av Teknikföretagen och IF Metall och har utvecklats utifrån tillverkningsindustrins behov och möjligheter.

Läs mer om produktionslyftet