Teknikworkshop - bra modell för ny kunskap och kontakter

Störst nytta när flera från vårt företag är med i samma workshop. Ny forskning och ny teknik ska nå ut till industrin, även till de små och medelstora företagen. Det är den bärande tanken bakom våra återkommande Teknikworkshoppar.

Den 18 maj kopplade vi upp oss till teknikworkshop med temat ”Öka lönsamheten genom effektivare materialflöden”.  Robin Hanson från Chalmers Tekniska Högskola beskrev hur den tekniska utvecklingen ger nya möjligheter att utnyttja automation inom materialhantering. Det handlar bland annat om lägre investeringskostnader och större flexibilitet.

Detta är en bra modell för att fånga upp ny kunskap och prata direkt med forskare
En av deltagarna, Wioletta Jaskiewicz från företaget Clemondo: ”Detta är en bra modell för att fånga upp ny kunskap, prata direkt med forskare och diskutera med andra företag – det ger en insikt i hur andra tänker. Störst nytta får vi när flera från vårt företag är med i samma workshop. Då kan vi ta med nya idéer hem och diskutera vidare.  Olika teman inom automation kommer att vara intressanta för oss framöver.”

Boka in kommande tillfällen
Utnyttja den fantastiska möjligheten att kostnadsfritt delta i våra Teknikworkshoppar! Markera redan nu några kommande tillfällen i din kalender: 7 september ”Swedprod – automationsanalys” och 21 oktober ”Karakuri (IoT, digitalisering)

Tveka inte att kontakta oss för mer information: 

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

12 mars, 2024 — Lästid 6 min

Alla | IUC Medlem

Nytt partnerskap IUC Syd – LUGI Handboll

LUGI Handboll är en av Sveriges största handbollsföreningar och ser som sin uppgift att utbilda både på och utanför plan…

8 juni, 2021 — Lästid 1 min

IUC Medlem

Svedala kommun – ett gott exempel på hur ett kommunmedlemskap kan utformas

Ett kommunmedlemskap hos IUC Syd kan se olika ut, beroende på vilka frågor som står i fokus i den aktuella…

13 februari, 2023 — Lästid 2 min

Alla | IUC Kompetens | IUC Medlem

Roligt besök hos vårt medlemsföretag Scandi Candy

Medlemsföretaget Scandi Candy gav oss på IUC Syd nöjet att besöka fabriken och följa arbetsprocessen. Scandi Candy, godisfabriken som drog…

6 september, 2021 — Lästid 1 min