Nätverksträff inom Lean: ”Bra diskussioner kring gemensamma utmaningar”

Ett av IUC Syds nätverk – Lean-nätverket – kunde i mitten av mars äntligen träffas fysiskt igen och välkomnades ut till ett av de deltagande företagen, Skruva Teknik.

Lotta Fellerstam, verksamhetsutvecklare på Boliden Bergsöe, var en av deltagarna på denna träff. Boliden Bergsöe har jobbat länge med Lean, och Lotta ser stora fördelar med att träffa andra, få en inblick i hur de jobbar och ta till sig nya idéer som går att använda i det egna företaget:

”Det är givande att träffa likasinnade som jobbar med samma saker, men i helt olika verksamheter. Vi har samma typ av utmaningar men lösningarna ser självklart olika ut, och att lyssna på andra och att på plats se andras miljöer stimulerar en att tänka utanför boxen. Det blir bra diskussioner, speciellt när vi nu kan träffas fysiskt igen”.

Delaktighet och engagemang är nyckelord
På Boliden Bergsöe jobbar Lotta kontinuerligt med att hålla Lean-arbetet i dagligt fokus. Hon vill gärna avdramatisera ”lean-jobbet” och konkretisera vad det handlar om för var och en.

”Jag väljer att prata om förbättringsarbete i stället för Lean. Det är tydligt och begripligt, alla ser möjligheter till förbättringar inom sina egna områden när det till exempel handlar om slöseri eller ordning och reda. Sen är delaktighet ett nyckelord, att det finns ett stort engagemang från ledningen som sprider sig ut till alla i företaget”.

Har du frågor om IUC Syds nätverk?
IUC Syds nätverk träffas fyra gånger om året och under 2022 erbjuder vi följande nätverk: Lean, Ledning och Organisation, Produktion och Monitor.

Vill du veta mer om våra nätverk? Kontakta Christine Harde,

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

12 mars, 2024 — Lästid 6 min

Alla

Nyhetsinslag från P4 Malmöhus: Behöver 30 000 nyanställda – syrsor lockbete

Alldeles nyligen följde P4 Malmöhus med IUC Syd och Arbetsmarknadskunskap till Bjärehovsskolan i Lomma. Där pratade de jobb, studier och…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Wellotech från Helsingborg vinnare av Blixtlåset 2024 - tävlingen för unga innovatörer

I tuff nationell konkurrens kammade uppfinnarna Isabell, Hasan, Rasmus och Alexander från NTI Gymnasiet Helsingborg hem vinsten i svenska gymnasiemästerskapen…

12 april, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Delta i undersökning om företagens cirkulära omställning

Vilka svårigheter och utmaningar möter du och ditt företag i den cirkulära omställningen? Nu kan du vara med i en…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min