Nätverksträff inom Lean: ”Bra diskussioner kring gemensamma utmaningar”

Ett av IUC Syds nätverk – Lean-nätverket – kunde i mitten av mars äntligen träffas fysiskt igen och välkomnades ut till ett av de deltagande företagen, Skruva Teknik.

Lotta Fellerstam, verksamhetsutvecklare på Boliden Bergsöe, var en av deltagarna på denna träff. Boliden Bergsöe har jobbat länge med Lean, och Lotta ser stora fördelar med att träffa andra, få en inblick i hur de jobbar och ta till sig nya idéer som går att använda i det egna företaget:

”Det är givande att träffa likasinnade som jobbar med samma saker, men i helt olika verksamheter. Vi har samma typ av utmaningar men lösningarna ser självklart olika ut, och att lyssna på andra och att på plats se andras miljöer stimulerar en att tänka utanför boxen. Det blir bra diskussioner, speciellt när vi nu kan träffas fysiskt igen”.

Delaktighet och engagemang är nyckelord
På Boliden Bergsöe jobbar Lotta kontinuerligt med att hålla Lean-arbetet i dagligt fokus. Hon vill gärna avdramatisera ”lean-jobbet” och konkretisera vad det handlar om för var och en.

”Jag väljer att prata om förbättringsarbete i stället för Lean. Det är tydligt och begripligt, alla ser möjligheter till förbättringar inom sina egna områden när det till exempel handlar om slöseri eller ordning och reda. Sen är delaktighet ett nyckelord, att det finns ett stort engagemang från ledningen som sprider sig ut till alla i företaget”.

Har du frågor om IUC Syds nätverk?
IUC Syds nätverk träffas fyra gånger om året och under 2022 erbjuder vi följande nätverk: Lean, Ledning och Organisation, Produktion och Monitor.

Vill du veta mer om våra nätverk? Kontakta Christine Harde,

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Joakim Enquist intervjuas i Kommun & Näringsliv: "Vi får fart på företagens gröna och lönsamma omställning"

På IUC Syds kontor i Malmö är det tomt. Och kontorsplatserna är färre än de 25 medarbetarna. Förklaringen? Det mesta…

2 maj, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket

Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket En ökad digital mognadsgrad, produktivitet, effektivitet och kundnytta samt en stärkt förmåga till en resurseffektiv och cirkulär produktion…

28 juni, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Sparbanken Skånes konjunkturrapport

Två gånger om året publicerar Sparbanken Skåne rapporten Skånsk konjunktur. Nu finns vårens rapport att ta del av i sin…

27 maj, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Ny föreläsning om Generation Z – premiär i Landskrona

När Tillväxt Landskrona bjöd in till träff i det treåriga projektet Framtidens kompetens var Linda Florén och Charles Hallworth, kommunikatörer…

22 maj, 2024 — Lästid 1 min