Lean-nätverket på blytungt besök hos Boliden Bergsöe i Landskrona

45 000 ton bly. Så mycket producerar Boliden Bergsöe i Landskrona årligen. Det gör Boliden Bergsöe till en av Europas största återvinnare av gamla batterier. Men bolaget siktar ännu högre. Om några år ska smältverket i Landskrona producera runt 60 000 ton. Det berättade Lotta Fellerstam, verksamhetsutvecklare på Boliden Bergsöe, när IUC Syd:s lean-nätverk träffades nyligen.

– Tanken med IUC:s nätverk är att öka kontaktytorna mellan de skånska tillverkande företagen. Många gånger ställs företagen inför liknande frågeställningar, utmaningar och möjligheter. Då är det värdefullt att det finns mötesplatser och arenor för att kunna utbyta kunskaper, erfarenheter och få en inblick i andra företags verksamheter, säger Bengt Gebert, affärsutvecklare på IUC Syd och projektledare för Lean-nätverket, medan Lotta Fellerstam guidar runt i produktionslokalerna.

Systematiskt förbättringsarbete och medarbetarskap i fokus

Temat för denna träff var systematiskt förbättringsarbete och medarbetarskap. Att arbeta efter lean är inget nytt för Boliden Bergsöe. Det har man gjort sedan 2010. Men 2020 tog Lotta Fellerstam över taktpinnen för leanarbetet. Sedan dess ligger ett stort fokus på 5S-arbete (sortera, systematisera, städa, standardisera och skapa vana), daglig styrning och systematiskt förbättringsarbete. Det förklarade hon för representanterna från Alfdex, The Absolut Company, Sandvik, Bruns Produkter, Herman Anderssons plåt AB som deltog under besöket.

Arbetar du och ditt företag med lean och vill fördjupa era kompetenser och utbyta erfarenheter med fler? Då är du välkommen att ta kontakt med Bengt Gebert som är ansvarig för IUC Syd:s lean-nätverk.

Kommande aktiviteter i lean-nätverket under hösten 2022:

Fredagen den 2 december kl 09.00 – 12.00. Besök hos Alfdex AB i Landskrona.

Torsdagen den 8 december. Besök på Scania i Oskarshamn tillsammans med lean-nätverket i Blekinge.

Projektledare

0706-86 32 25

Bengt Gebert

Projektledare

Min styrka på jobbet är att bedöma och analysera samt matcha företags behov av stöd med konsulters kompetens. Jag är även en mycket bra lyssnare.

Något inte alla vet om mig är att jag tycker om att segla och sjunga snapsvisor!

Kontaktuppgifter

  • 0706-86 32 25

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Ställ ut med IUC Syd på Elmia Subcontractor 14-16 november 2023

Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa, en mötesplats för företag inom tillverkande industri, deras kunder och leverantörer. Under ett…

23 mars, 2023 — Lästid 4 min

Alla

Nya affärsutvecklingscheckar - digitalisering först ut

Region Skåne erbjuder nu fyra affärsutvecklingscheckar för att stötta och stärka företagens digitalisering, kompetensutveckling, hållbarhetsarbete och internationalisering. Affärsutvecklingscheckarna skapar goda…

30 januari, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Joakim Enquist, vd för IUC Syd: ”Mina planer för att vi ska bidra till världsklass i den skånska industrin”

Under hösten har Joakim Enquist bytt teamsmöten mot promenader i skogen med sonen. Men sedan ett par veckor är han…

7 februari, 2023 — Lästid 4 min

Alla

AMK-teamet förstärks med ny klassrumskommunikatör

Vi hälsar Kevin Thalamcherry välkommen till oss på IUC Syd. Kevin blir en del av teamet som jobbar med långsiktig…

27 februari, 2023 — Lästid 1 min