Lean-nätverket på blytungt besök hos Boliden Bergsöe i Landskrona

45 000 ton bly. Så mycket producerar Boliden Bergsöe i Landskrona årligen. Det gör Boliden Bergsöe till en av Europas största återvinnare av gamla batterier. Men bolaget siktar ännu högre. Om några år ska smältverket i Landskrona producera runt 60 000 ton. Det berättade Lotta Fellerstam, verksamhetsutvecklare på Boliden Bergsöe, när IUC Syd:s lean-nätverk träffades nyligen.

– Tanken med IUC:s nätverk är att öka kontaktytorna mellan de skånska tillverkande företagen. Många gånger ställs företagen inför liknande frågeställningar, utmaningar och möjligheter. Då är det värdefullt att det finns mötesplatser och arenor för att kunna utbyta kunskaper, erfarenheter och få en inblick i andra företags verksamheter, säger Bengt Gebert, affärsutvecklare på IUC Syd och projektledare för Lean-nätverket, medan Lotta Fellerstam guidar runt i produktionslokalerna.

Systematiskt förbättringsarbete och medarbetarskap i fokus

Temat för denna träff var systematiskt förbättringsarbete och medarbetarskap. Att arbeta efter lean är inget nytt för Boliden Bergsöe. Det har man gjort sedan 2010. Men 2020 tog Lotta Fellerstam över taktpinnen för leanarbetet. Sedan dess ligger ett stort fokus på 5S-arbete (sortera, systematisera, städa, standardisera och skapa vana), daglig styrning och systematiskt förbättringsarbete. Det förklarade hon för representanterna från Alfdex, The Absolut Company, Sandvik, Bruns Produkter, Herman Anderssons plåt AB som deltog under besöket.

Arbetar du och ditt företag med lean och vill fördjupa era kompetenser och utbyta erfarenheter med fler? Då är du välkommen att ta kontakt med Bengt Gebert som är ansvarig för IUC Syd:s lean-nätverk.

Kommande aktiviteter i lean-nätverket under hösten 2022:

Fredagen den 2 december kl 09.00 – 12.00. Besök hos Alfdex AB i Landskrona.

Torsdagen den 8 december. Besök på Scania i Oskarshamn tillsammans med lean-nätverket i Blekinge.

Projektledare

0706-86 32 25

Bengt Gebert

Projektledare

Min styrka på jobbet är att bedöma och analysera samt matcha företags behov av stöd med konsulters kompetens. Jag är även en mycket bra lyssnare.

Något inte alla vet om mig är att jag tycker om att segla och sjunga snapsvisor!

Kontaktuppgifter

  • 0706-86 32 25

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

12 mars, 2024 — Lästid 6 min

Alla

Wellotech från Helsingborg vinnare av Blixtlåset 2024 - tävlingen för unga innovatörer

I tuff nationell konkurrens kammade uppfinnarna Isabell, Hasan, Rasmus och Alexander från NTI Gymnasiet Helsingborg hem vinsten i svenska gymnasiemästerskapen…

12 april, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Nyhetsinslag från P4 Malmöhus: Behöver 30 000 nyanställda – syrsor lockbete

Alldeles nyligen följde P4 Malmöhus med IUC Syd och Arbetsmarknadskunskap till Bjärehovsskolan i Lomma. Där pratade de jobb, studier och…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Delta i undersökning om företagens cirkulära omställning

Vilka svårigheter och utmaningar möter du och ditt företag i den cirkulära omställningen? Nu kan du vara med i en…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min