IUC Syd välkomnar Charles till AMK-teamet

AMK Skåne växer så det knakar. Nu har IUC Syd glädjen att välkomna Charles Hallworth – ny klassrumskommunikatör. Vi passade på att byta några ord med Charles mellan lektionerna. Läs om hans roll, vad som lockade med tjänsten och vad han mest ser fram emot.

– Välkommen Charles! Vilken roll kommer du ha här på IUC Syd?

”Min huvudsakliga uppgift blir att, tillsammans med mina kollegor, åka ut och besöka grund- och gymnasieskolor runt om i Skåne. Där kommer vi möta elever på deras nivå och prata med dem om deras framtid och förhoppningsvis väcka en nyfikenhet till vilka yrken och möjligheter som finns för dem när de gått klart skolan.”

– Berätta om vad som lockade dig med tjänsten som klassrumskommunikatör!

”I många år har jag jobbat som personlig tränare och coach inom Crossfit. På senare tid har jag känt en smygande längtan att ta mig tillbaka till klassrummet och jobba med barn och ungdomar. Plötsligt stod planeterna i linje och jobbet som kommunikatör presenterades. Det var ju en möjlighet jag inte kunde gå miste om! Jag tänker tillbaka på min tidiga skolgång och önskar att någon hade kommit och pratat med mig om framtiden på det sättet vi gör idag. Jag hoppas på att kunna ge barnen det inspirerande snacket jag aldrig fick så att de kan förstå sig själva, sin framtid och världen bättre.”

– Vad ser du mest fram emot?

Att få lära mig mer om hur olika yrken och branscher – inte minst industrin – arbetar för att vårt samhälle ska fungera, för att sedan kunna ge en bättre bild till alla elever jag träffar.

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

0702-815228

Charles Hallworth

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Kontaktuppgifter

  • 0702-815228

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla | IUC Kompetens

AMK inspirerar era framtida medarbetare

8800 ungdomar har med hjälp av AMK fått upp ögonen för industrin som en spännande framtida arbetsplats. Under året som…

28 juni, 2022 — Lästid 2 min

Alla

Ny order till ESS för framgångsrika Examec

Vårt medlemsföretag Examec i Tomelilla har tagit hem en ny order till ESS. Det handlar om en ovanlig typ av…

23 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Automation & produktionskompetens - två checkar att söka senast 30 september

Förbered ditt företag och dina medarbetare Med automationschecken kan du få stöd att rusta ditt företag inför framtida investeringar i…

22 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Wellotech från Helsingborg vinnare av Blixtlåset 2024 - tävlingen för unga innovatörer

I tuff nationell konkurrens kammade uppfinnarna Isabell, Hasan, Rasmus och Alexander från NTI Gymnasiet Helsingborg hem vinsten i svenska gymnasiemästerskapen…

12 april, 2024 — Lästid 1 min