IUC Syd välkomnar Charles till AMK-teamet

AMK Skåne växer så det knakar. Nu har IUC Syd glädjen att välkomna Charles Hallworth – ny klassrumskommunikatör. Vi passade på att byta några ord med Charles mellan lektionerna. Läs om hans roll, vad som lockade med tjänsten och vad han mest ser fram emot.

– Välkommen Charles! Vilken roll kommer du ha här på IUC Syd?

”Min huvudsakliga uppgift blir att, tillsammans med mina kollegor, åka ut och besöka grund- och gymnasieskolor runt om i Skåne. Där kommer vi möta elever på deras nivå och prata med dem om deras framtid och förhoppningsvis väcka en nyfikenhet till vilka yrken och möjligheter som finns för dem när de gått klart skolan.”

– Berätta om vad som lockade dig med tjänsten som klassrumskommunikatör!

”I många år har jag jobbat som personlig tränare och coach inom Crossfit. På senare tid har jag känt en smygande längtan att ta mig tillbaka till klassrummet och jobba med barn och ungdomar. Plötsligt stod planeterna i linje och jobbet som kommunikatör presenterades. Det var ju en möjlighet jag inte kunde gå miste om! Jag tänker tillbaka på min tidiga skolgång och önskar att någon hade kommit och pratat med mig om framtiden på det sättet vi gör idag. Jag hoppas på att kunna ge barnen det inspirerande snacket jag aldrig fick så att de kan förstå sig själva, sin framtid och världen bättre.”

– Vad ser du mest fram emot?

Att få lära mig mer om hur olika yrken och branscher – inte minst industrin – arbetar för att vårt samhälle ska fungera, för att sedan kunna ge en bättre bild till alla elever jag träffar.

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

070-2815228

Charles Hallworth

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Kontaktuppgifter

  • 070-2815228

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla | IUC Kompetens

AMK inspirerar era framtida medarbetare

8800 ungdomar har med hjälp av AMK fått upp ögonen för industrin som en spännande framtida arbetsplats. Under året som…

28 juni, 2022 — Lästid 2 min

Alla

IUC Syd erbjuder: 52h coachning i allt från produktionsutveckling till hållbarhetsstrategier

En utvecklingsresa betyder ofta att flera affärsstrategiska beslut måste fattas. Det är bara starten på resan som kan innebära nya…

2 maj, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Välkommen Jerry Bengtson, ny ordförande för Teknikcollege Skåne

Jerry Bengtson lämnade posten som VD på Tetra Pak för ett år sedan, efter en lång karriär inom bolaget. Engagemanget…

25 april, 2023 — Lästid 1 min

IUC Kompetens

Nytt skolsamarbete i Skåne ska locka fler att välja framtidsyrken

Missmatchningen på arbetsmarknaden i Skåne är ett problem för både arbetsgivare och arbetstagare. Under våren görs en ny satsning, den…

21 april, 2023 — Lästid 3 min