Roligt besök hos vårt medlemsföretag Scandi Candy

Medlemsföretaget Scandi Candy gav oss på IUC Syd nöjet att besöka fabriken och följa arbetsprocessen.

Scandi Candy, godisfabriken som drog igång 2002, har sin produktion i Vellinge utanför Malmö. Företagets ambition är att tillverka godis av hög kvalitet med naturliga råvaror. Alla produkter är gelatinfria.

Lars Pålsson, företagets grundare, tog emot oss och gav oss en inblick i verksamheten. Vi fick se hela tillverkningsprocessen – från val av form, smak och färg till paketering.

Från vänster: Max Grym, Elin Diener, Lars Pålsson, Charlotte Olsson

På IUC Syd är kompetensförsörjning ett fokusområde, och besöket hos Scandi Candy gjordes inom ramen för Arbetsmarknadskunskap, en satsning där vi bland annat inhämtar färsk information om kompetensbehov hos olika arbetsgivare, Vi tar med oss denna information ut till skolor där vi pratar med elever om framtid och yrkesval.

Lars Pålsson underströk att Scandi Candy inte enbart utgår från förkunskaper och erfarenheter när de anställer nya medarbetare: Attityd, engagemang och vilja är det viktigaste, att tillverka godis lär du dig på plats, säger Lars.

Mätta på socker lämnade vi fabriken efter en trevlig och spännande dag. Det är alltid otroligt givande för oss att få ge oss ut och besöka våra duktiga medlemsföretag.

Som medlem hos oss på IUC Syd kan Scandi Candy ta del av våra erbjudanden och aktiviteter. Lars lyfte fram Techday, vår årliga träffpunkt med framtidsspaningar för industri- och teknikföretag, som ett speciellt intressant och lärorikt arrangemang.

Är du arbetsgivare och vill dela med dig av information om vilka kompetenser ni behöver i framtiden? Ta då chansen och gör din röst hörd med hjälp av Arbetsmarknadskunskap, som fungerar som arbetsgivarens röst in i klassrummen.

Kontakta gärna en av kommunikatörerna nedan.

Kommunikatör

0735-35 58 79

Elin Diener

Kommunikatör

Min styrka på jobbet är att jag skapar med lätthet nya relationer. Jag är en kameleont som trivs lika bra med att stå inför en klass åk 5 och inspirera som att föra diskussioner om kompetensförsörjning med VD:n för ett industriföretag.

Något inte alla vet om mig är att jag kan sjunga lilla snigel med text utan att öppna munnen.

Kontaktuppgifter

  • 0735-35 58 79

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

0739-57 96 55

Max Grym

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Min styrka på jobbet är att jag finner mig i alla rum och älskar kraften i möten med människor.

En dold talang jag har är att jag brygger magisk öl i skymundan, lite som en bryggarninja!

Kontaktuppgifter

  • 0739-57 96 55

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla | IUC Kompetens

AMK inspirerar era framtida medarbetare

8800 ungdomar har med hjälp av AMK fått upp ögonen för industrin som en spännande framtida arbetsplats. Under året som…

28 juni, 2022 — Lästid 2 min

Alla | IUC Medlem

Se IUC Syds fjärde industrifika

Så har skånska näringslivet utvecklats under coronakrisen Möt Rasmus Roos, VD Sparbanken Skåne, Johan Wessman, VD Øresundsinstitutet och Joakim Enqvist…

7 juni, 2021 — Lästid 1 min

Alla

Debatt i Dagens industri: Sydsverige mest utsatta elområdet i Europa – ett hot mot innovation

Debattartikel: Innovation och forskning är avgörande för näringslivets konkurrenskraft och för nya energilösningar som kan bidra till både klimatmålen och…

9 januari, 2023 — Lästid 1 min

Alla

IUC Syds lean-nätverk på besök hos Alfdex i Landskrona

Lean och medarbetarskapet. Det var temat när deltagarna i vårt leannätverk möttes hos Alfdex i Landskrona. Monteringscheferna Tara Kure och…

12 januari, 2023 — Lästid 3 min