Roligt besök hos vårt medlemsföretag Scandi Candy

Medlemsföretaget Scandi Candy gav oss på IUC Syd nöjet att besöka fabriken och följa arbetsprocessen.

Scandi Candy, godisfabriken som drog igång 2002, har sin produktion i Vellinge utanför Malmö. Företagets ambition är att tillverka godis av hög kvalitet med naturliga råvaror. Alla produkter är gelatinfria.

Lars Pålsson, företagets grundare, tog emot oss och gav oss en inblick i verksamheten. Vi fick se hela tillverkningsprocessen – från val av form, smak och färg till paketering.

Från vänster: Max Grym, Elin Diener, Lars Pålsson, Charlotte Olsson

På IUC Syd är kompetensförsörjning ett fokusområde, och besöket hos Scandi Candy gjordes inom ramen för Arbetsmarknadskunskap, en satsning där vi bland annat inhämtar färsk information om kompetensbehov hos olika arbetsgivare, Vi tar med oss denna information ut till skolor där vi pratar med elever om framtid och yrkesval.

Lars Pålsson underströk att Scandi Candy inte enbart utgår från förkunskaper och erfarenheter när de anställer nya medarbetare: Attityd, engagemang och vilja är det viktigaste, att tillverka godis lär du dig på plats, säger Lars.

Mätta på socker lämnade vi fabriken efter en trevlig och spännande dag. Det är alltid otroligt givande för oss att få ge oss ut och besöka våra duktiga medlemsföretag.

Som medlem hos oss på IUC Syd kan Scandi Candy ta del av våra erbjudanden och aktiviteter. Lars lyfte fram Techday, vår årliga träffpunkt med framtidsspaningar för industri- och teknikföretag, som ett speciellt intressant och lärorikt arrangemang.

Är du arbetsgivare och vill dela med dig av information om vilka kompetenser ni behöver i framtiden? Ta då chansen och gör din röst hörd med hjälp av Arbetsmarknadskunskap, som fungerar som arbetsgivarens röst in i klassrummen.

Kontakta gärna en av kommunikatörerna nedan.

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

0735-35 58 79

Elin Deiner

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Min styrka på jobbet är att jag skapar med lätthet nya relationer. Jag är en kameleont som trivs lika bra med att stå inför en klass åk 5 och inspirera som att föra diskussioner om kompetensförsörjning med VD:n för ett industriföretag.

Något inte alla vet om mig är att jag kan sjunga lilla snigel med text utan att öppna munnen.

Kontaktuppgifter

  • 0735-35 58 79

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

0702-32 12 69

Charlotte Olsson

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Min styrka på jobbet är tack vare min förkärlek till att skapa ordning och strukturer. Hur tråkigt det än låter kan ett exceldokument vara mycket roande att jobba i tycker jag. Även att vara ute i klassrum och inspirera ungdomar är såklart något jag är bra på!

Något inte alla vet om mig mig är att jag är mästare på Ticket to Ride!

Kontaktuppgifter

  • 0702-32 12 69

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

0768-90 90 62

Max Grym

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Min styrka på jobbet är att jag finner mig i alla rum och älskar kraften i möten med människor.

En dold talang jag har är att jag brygger magisk öl i skymundan, lite som en bryggarninja!

Kontaktuppgifter

  • 0768-90 90 62

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla | IUC Kompetens | Övrigt

IUC Syd hjälper industriföretag att få kontakt med framtidens arbetskraft 

Studie-och yrkesvägledning är ett hett område i tider av kompetenssäkring och ständiga karriärväxlingar. Vi på IUC Syd har haft förmånen…

21 juni, 2021 — Lästid 2 min

Alla

Skåne i toppligan bland innovativa regioner i EU

Vartannat år mäter EU-kommissionen innovationsgraden i 240 regioner i 22 EU-länder. I senaste mätningen som publicerades i juni framgår att…

24 augusti, 2021 — Lästid 2 min

Alla

DigIT Hubs Missions-program

Kom igång med ditt digitaliseringsprojekt tillsammans med DigIT Hub! Ansök till DigIT Hubs Missions-program – få möjlighet till expertstöd värderat…

26 augusti, 2021 — Lästid 1 min

Alla

IUC Syd och Teknikcollege – vi kan sätta ribban ännu högre

Ett tätare samarbete ger stärkt fokus på företagens kompetensförsörjning och ungdomarnas framtid IUC Syd och Teknikcollege har under många år…

20 september, 2021 — Lästid 2 min