MÖJLIGHET JUST NU: Stärk ditt företag med skräddarsydd spetskompetens

Låt en nyexaminerad akademiker utföra ett strategiskt, kvalificerat utvecklingsprojekt i ditt företag, med målet att hitta vägar för ökad energieffektivisering.

I fem månader får ni hjälp av ett helt team. Förutom akademikern med meriter som matchar era behov, ingår även en akademisk coach och en affärscoach i teamet. Ni betalar enbart halva kostnaden för den nyexaminerade akademikern, resterande kostnader täcks av projektfinansierig.

Teamet ska riggas i juni
Hör av dig nu! Beslut måste tas i juni för att vi ska kunna sätta igång teamet första oktober och komma i mål sista februari 2022. Fyra företag i Skåne har redan utnyttjat denna möjlighet, och nu kan ytterligare ett företag ta del av erbjudandet.

Röster från två deltagande företag


Johan Wester, vd på GLF samt Edon Lushaku, KTP-projektledare.

Så här säger Johan Wester, vd på GLF Genarps Lådfabrik, ett av de fyra företagen:
– Det här var klockrent för oss. Vi ville titta på råvarulogistiksidan, färdigvarusidan, etcetera. Jag ville ifrågasätta – har vi gjort rätt? Tänker vi på allt?


Markus Johansson, KTP-projektledare på Solhaga garden.

Och så här säger Markus Johansson, som är nyexaminerad akademiker i projektet på Solhaga Garden, ett företag utanför Kristianstad:
– Jag gjorde en projektplan, intervjuade personal och lärde känna verksamheten. Vi har tittat på varumärket och nu hjälper jag dem att standardisera sina arbetsroller, vi håller på med en databas för det.

Ett win-win-projekt

Projektet är ett KTP-projekt (Knowledge Transfer Partnership), ett nationellt EU-projekt som handlar om att bygga broar mellan små och medelstora företag och akademin. Deltagande företag får hjälp av en nyexaminerad akademiker att utvecklas mot en effektivare energianvändning och samtidigt utveckla sin lönsamhet och sina affärer.

Högskolan i Kristianstad är ett av lärosätena i projektet. Mats Åhlander, högskolans projektledare, lyfter fram den tydliga win-win-effekten:
– Den nyexaminerade akademikern får en språngbräda och en karriärväg in på arbetsmarknaden. Företaget får helt ny kunskap och kompetens och hjälp att dra igång konkreta insatser. Det är inte vilken student som helst som ger sig in i detta. Studenten är KTP-projektledare och ansvarar för att driva projektet framåt. Det handlar om ambitiösa akademiker med spetskunskaper. Sist men inte minst ger projektet viktig kunskap tillbaka till akademin för ny forskning och utveckling.

Kontakt för mer information och anmälan:
Mats Åhlander, Högskolan Kristianstad, 070-2623788, www.hkr.se/ktp
Joakim Enquist, IUC Syd, 0732-34 51 58, , www.iucsyd.se

Läs mer om projektet här
Läs mer om företagen som deltagit i projektet
Se presentationsfilmer på Youtube här

FINANSIERING: KTP finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Region Jämtland Härjedalen, Region Dalarna, Länsstyrelsen Skåne.

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Nya affärsutvecklingscheckar - digitalisering först ut

Region Skåne erbjuder nu fyra affärsutvecklingscheckar för att stötta och stärka företagens digitalisering, kompetensutveckling, hållbarhetsarbete och internationalisering. Affärsutvecklingscheckarna skapar goda…

30 januari, 2023 — Lästid 1 min

Ritar och planerar

Alla | IUC Projekt

I CoSkill hjälper vi företag att höja kompetensen inför omställning och förnyelse

Marabu Scandinavia och QSi Sweden är två företag som satsat på strategisk kompetensutveckling för att säkra framtida konkurrenskraft. Båda är…

9 juni, 2021 — Lästid 1 min

IUC Projekt

Erbjudande: 52 timmar kostnadsfri coachning som skapar värde för resultaträkningen och klimatet

Den gröna omställningen öppnar nya möjligheter med start i affären. Men hur ser vägen ut och vilka beslut behöver små-…

9 mars, 2023 — Lästid 2 min

Alla | IUC Projekt

Vässad kompetens för 650 medarbetare - se filmen!

Projektet Smart Industrikompetens 2.0 har utvecklat 650 medarbetare i 15 företag Se filmen och lyssna på företag som deltagit i…

7 juni, 2021 — Lästid 1 min