Så mår skånskt hållbarhetsarbete - och så kan forskning stödja industrins omställning

Digitalt

9 november, kl 15.00- 16.00

Anmäl här
Så mår skånskt hållbarhetsarbete - och så kan forskning stödja industrins omställning
Digitalt
9 november, kl 15.00- 16.00

Hur ser hållbarhetsarbetet ut i Skåne? Hur kan industrin ställa om? Och hur kan forskning vara ett stöd i industrins omställning?

Vi hälsar er välkomna till IUC Syds Industrifika den 9 november. Den här gånger kommer Patricia Håkansson, Sparbanken Skåne, berätta hur det egentligen går med det skånska hållbarhetsarbetet.

Att navigera och fatta kloka beslut i den pågående omställningen är inte lätt – varken för de stora bolagen eller för utmanarna. Tillsammans med Fredrik Nilsson och Thomas Kalling kommer vi att titta närmre på framgångsfaktorer och få veta mer om hur man kan arbeta med den cirkulära omställningen och därigenom skapa affärer.

Medverkande:

Patricia Håkansson, hållbarhetschef på Sparbanken Skåne, kommer att presentera de hållbarhetsrapporter som Sparbanken Skåne släppt (och släpper) i höst. Hon kommer även att svara på frågan om vad företag behöver förstå och förhålla sig till för att vara relevanta i framtiden.

Fredrik Nilsson, Bitr. Prefekt, Designvetenskaper Professor, ETP, som bedriver forskning inom cirkulär ekonomi, kommer att presentera på temat Den cirkulära omställningen – en ny logik för industrin. Han kommer att ge konkreta exempel på vad man kan arbeta med och vilka affärsmässiga potentialer det finns.

Thomas Kalling är professor i Strategi vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Han leder flera projekt kopplade till förändringsprocesser inom bla livsmedel och mobilitet vid Sparbanken Skånes Center för Hållbart Företagande. Thomas kommer att presentera på temat Innovation för Hållbarhet (TBL): Global Strategi- och Affärsmodellsutveckling inom Livsmedelsbranschen.

       

Vice VD

0761-85 81 68

Camilla Dahlin

Vice VD

Mina styrkor på jobbet är att jag är väldigt strukturerad och tävlingsinriktad! Jag är som skarpast och mest effektiv kl 05 på morgonen!

Något inte alla vet om mig är att jag har vunnit SM guld i både basket och friidrott.  Jag är även mästare på Gocart!

Kontaktuppgifter

  • 0761-85 81 68

Dela via