Arbetsmarknadskunskap – Vi inspirerar framtidens arbetskraft

Vi vill att våra ungdomar ska få aktuell och bred kunskap om den framtida arbetsmarknaden för att kunna göra välgrundade framtida studie- och yrkesval. Att som arbetsgivare bidra till detta är en av de bästa strategierna för ditt, och alla andra företags framtida kompetensförsörjning.

Arbetsmarknadskunskap fungerar som arbetsgivarnas röst in i klassrummen, där våra kommunikatörer håller inspirationslektioner för elever mellan 10 och 19 år. Målet är att väcka tankar och frågor som hjälper unga att göra medvetna studie- och yrkesval, inte minst inom bristbranscherna; vård, pedagogik och teknik. Genom att i tidig ålder
prata med barn och ungdomar om deras framtid och var jobben finns skapas förutsättningar för att förbättra matchningen på arbetsmarknaden.

Utöver detta är våra kommunikatörer även med och träffar föräldrar för att förmedla uppdaterad information om arbetsmarknaden. Vi vet att många beslut tas vid köksbordet i hemmet och att många vuxna inte känner till dagens och framtidens arbetsmarknad. Arbetsmarknadskunskap erbjuder även lärarmaterial och inspiration till skolpersonal för att ge ytterligare stöd i ungdomars framtida studie- och yrkesval.

 

Jag tyckte att det var roligt att prata om hur världen utvecklas och hur våra yrken och även vi utvecklas. Det var roliga och spännande övningar som vi fick utöva. Jag är jättetaggad på att komma ut i arbetslivet! – Elev, åk 7, Engelska skolan.

 

Nedan hittar du våra tre kommunikatörer. Tveka inte att kontakta dem om du har frågor och funderingar eller är intresserad av konceptet!

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

0702-32 12 69

Charlotte Olsson

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Min styrka på jobbet är tack vare min förkärlek till att skapa ordning och strukturer. Hur tråkigt det än låter kan ett exceldokument vara mycket roande att jobba i tycker jag. Även att vara ute i klassrum och inspirera ungdomar är såklart något jag är bra på!

Något inte alla vet om mig mig är att jag är mästare på Ticket to Ride!

Kontaktuppgifter

  • 0702-32 12 69

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

0735-35 58 79

Elin Deiner

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Min styrka på jobbet är att jag skapar med lätthet nya relationer. Jag är en kameleont som trivs lika bra med att stå inför en klass åk 5 och inspirera som att föra diskussioner om kompetensförsörjning med VD:n för ett industriföretag.

Något inte alla vet om mig är att jag kan sjunga lilla snigel med text utan att öppna munnen.

Kontaktuppgifter

  • 0735-35 58 79

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

0768-90 90 62

Max Grym

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Min styrka på jobbet är att jag finner mig i alla rum och älskar kraften i möten med människor.

En dold talang jag har är att jag brygger magisk öl i skymundan, lite som en bryggarninja!

Kontaktuppgifter

  • 0768-90 90 62