Camilla Dahlin kommenterar utvecklingen för skånsk industri

Företagen har mött årets utmaningar med mycket kreativitet och en vilja att ställa om. Camilla Dahlin, V vd IUC Syd, ger en positiv bild av utvecklingen för skånsk industri under corona-året 2020. Hon presenterar sina tankar i en intervju i Sparbanken Skånes första konjunkturrapport för året, Skånsk konjunktur Maj 2021. Analyserna som ligger bakom rapporten är utförda av Øresundsinstituttet.

IUC Syd har tillsammans med övriga IUC-bolag i Sverige intervjuat över 1000 små och medelstora industriföretag för att få en bild av hur företagen har påverkats av coronapandemin, vilka utmaningar de står inför och vilket stöd de nu önskar för att vara fortsatt konkurrenskraftiga. Det är främst inom produktionseffektivisering, digitalisering och automatisering man ser ett tydligt behov av att stärka sin kompetens.

Camilla Dahlin har pratat med en rad företag som mött årets utmaningar med mycket kreativitet och en vilja att ställa om och hon ser att Sverige har en konkurrensfördel i ett öppet arbetsklimat och ett stort engagemang från personalen.

I intervjun i rapporten Skånsk konjunktur säger Camilla bland annat: ”Jag ser en fördel i att vi har en relativt icke-hierarkisk struktur i bolagen, att det finns en dynamik även i relationen till personalen, exempelvis i samband med produktutveckling. Samverkan mellan olika funktioner som marknad, inköp och produktion, och att ta med personalen i utvecklingen, bidrar till svensk innovationskraft.”

Läs hela intervjun med Camilla Dahlin på sidorna 24-25 i rapporten Skånsk konjunktur Maj 2021: Skansk_konjunkturMaj2021

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Ställ ut med IUC Syd på Elmia Subcontractor 14-16 november 2023

Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa, en mötesplats för företag inom tillverkande industri, deras kunder och leverantörer. Under ett…

23 mars, 2023 — Lästid 4 min

Alla | Övrigt

Ny vd för IUC Syd!

Ny vd för IUC Syd! Det är stimulerande att få leda en organisation som så konkret gör nytta för svensk…

4 juni, 2021 — Lästid 1 min

Alla | IUC Medlem | IUC Projekt | Övrigt

Fin publicitet för våra medlemsföretag BRUNS Products och GLF – Genarps Lådfabrik

Både BRUNS Products och Genarps Lådfabrik får stöd av IUC Syd i sin utveckling genom att delta i affärs- och…

16 augusti, 2021 — Lästid 1 min

Alla | IUC Kompetens | Övrigt

IUC Syd hjälper industriföretag att få kontakt med framtidens arbetskraft 

Studie-och yrkesvägledning är ett hett område i tider av kompetenssäkring och ständiga karriärväxlingar. Vi på IUC Syd har haft förmånen…

21 juni, 2021 — Lästid 2 min