Välkommen Jerry Bengtson, ny ordförande för Teknikcollege Skåne

Jerry Bengtson lämnade posten som VD på Tetra Pak för ett år sedan, efter en lång karriär inom bolaget. Engagemanget för svensk industri fortsätter dock genom ett antal styrelseengagemang, och nu kliver han på uppdraget som ordförande för Teknikcollege Skåne.

– Jag är glad och hedrad över att ha blivit tillfrågad, säger Jerry. Att säkra tillgång och kvalitet på kompetens är avgörande för skånsk, och svensk, industri. Jag får också en möjlighet att ge tillbaka lite av de erfarenheter jag har av kompetensutveckling i industrin. Dessutom hoppas jag få lära mig lite nytt även för egen del!

Ett viktigt mål är att skapa engagerande och kvalitetssäkrade utbildningar, som öppnar dörrar och leder våra unga till givande jobb. Jobb de vill stanna kvar på, utvecklas i och nå framgång inom.

Jerry fick tidigt praktisk erfarenhet som svarvare på SKF men gick snart vidare och började läsa maskinteknik på LTH. Utöver karriären på Tetra Pak har han också suttit som ledamot i styrelserna för Teknikföretagen och LTH.

– Ledstjärnan i min egen karriär har varit intresse och lust, och att få utvecklas med nya uppgifter och roller, säger Jerry. Samma möjligheter önskar jag för de som går teknikcollegecertifierade program idag. Ett viktigt mål är att skapa engagerande och kvalitetssäkrade utbildningar, som öppnar dörrar och leder våra unga till givande jobb. Jobb de vill stanna kvar på, utvecklas i och nå framgång inom.

Kontaktuppgifter

Projektledare Teknikcollege

0730-59 15 48

Kristin Sjöholm

Projektledare Teknikcollege

Kontaktuppgifter

  • 0730-59 15 48

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

IUC Syd erbjuder: 52h coachning i allt från produktionsutveckling till hållbarhetsstrategier

En utvecklingsresa betyder ofta att flera affärsstrategiska beslut måste fattas. Det är bara starten på resan som kan innebära nya…

2 maj, 2023 — Lästid 1 min

Alla

AMK-teamet förstärks med ny klassrumskommunikatör

Vi hälsar Kevin Thalamcherry välkommen till oss på IUC Syd. Kevin blir en del av teamet som jobbar med långsiktig…

27 februari, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Ställ ut med IUC Syd på Elmia Subcontractor 14-16 november 2023

Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa, en mötesplats för företag inom tillverkande industri, deras kunder och leverantörer. Under ett…

23 mars, 2023 — Lästid 4 min

Alla

Joakim Enquist, vd för IUC Syd: ”Mina planer för att vi ska bidra till världsklass i den skånska industrin”

Under hösten har Joakim Enquist bytt teamsmöten mot promenader i skogen med sonen. Men sedan ett par veckor är han…

7 februari, 2023 — Lästid 4 min