Välkommen Jerry Bengtson, ny ordförande för Teknikcollege Skåne

Jerry Bengtson lämnade posten som VD på Tetra Pak för ett år sedan, efter en lång karriär inom bolaget. Engagemanget för svensk industri fortsätter dock genom ett antal styrelseengagemang, och nu kliver han på uppdraget som ordförande för Teknikcollege Skåne.

– Jag är glad och hedrad över att ha blivit tillfrågad, säger Jerry. Att säkra tillgång och kvalitet på kompetens är avgörande för skånsk, och svensk, industri. Jag får också en möjlighet att ge tillbaka lite av de erfarenheter jag har av kompetensutveckling i industrin. Dessutom hoppas jag få lära mig lite nytt även för egen del!

Ett viktigt mål är att skapa engagerande och kvalitetssäkrade utbildningar, som öppnar dörrar och leder våra unga till givande jobb. Jobb de vill stanna kvar på, utvecklas i och nå framgång inom.

Jerry fick tidigt praktisk erfarenhet som svarvare på SKF men gick snart vidare och började läsa maskinteknik på LTH. Utöver karriären på Tetra Pak har han också suttit som ledamot i styrelserna för Teknikföretagen och LTH.

– Ledstjärnan i min egen karriär har varit intresse och lust, och att få utvecklas med nya uppgifter och roller, säger Jerry. Samma möjligheter önskar jag för de som går teknikcollegecertifierade program idag. Ett viktigt mål är att skapa engagerande och kvalitetssäkrade utbildningar, som öppnar dörrar och leder våra unga till givande jobb. Jobb de vill stanna kvar på, utvecklas i och nå framgång inom.

Kontaktuppgifter

Projektledare Teknikcollege

0730-59 15 48

Kristin Sjöholm

Projektledare Teknikcollege

Kontaktuppgifter

  • 0730-59 15 48

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Gebo Snickerier vill ta hållbarhetsarbetet till nästa nivå

Gebo Snickerier i Ystad tillverkar dörrar i trä till byggmarknader i hela Sverige. Företaget vill ta hållbarhetsarbetet till nästa nivå och…

20 juni, 2023 — Lästid 4 min

Alla

Ta hjälp av innovativa studenter – bli uppdragsgivare i höst!

Har ditt företag en utmaning eller ett problem som ni inte ser en omedelbar lösning på? Ta då chansen att…

7 augusti, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Möt industrin i IUC-montern på Elmia Subcontractor 14-16 november

IUC-företagen i Skåne, Värmland och Skaraborg gör gemensam sak i IUC-montern på ESC-Elmia Subcontractor i Jönköping 14-16 november. Utställarplatserna i den nya…

21 september, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Produktionsboosten - accelerera era idéer och lös era produktionsutmaningar med oss

Sitter du med produktionsutmaning på ditt företag? Eller har du en idé som du vill testa, knåda och ta vidare…

11 september, 2023 — Lästid 2 min