Välkommen Jerry Bengtson, ny ordförande för Teknikcollege Skåne

Jerry Bengtson lämnade posten som VD på Tetra Pak för ett år sedan, efter en lång karriär inom bolaget. Engagemanget för svensk industri fortsätter dock genom ett antal styrelseengagemang, och nu kliver han på uppdraget som ordförande för Teknikcollege Skåne.

– Jag är glad och hedrad över att ha blivit tillfrågad, säger Jerry. Att säkra tillgång och kvalitet på kompetens är avgörande för skånsk, och svensk, industri. Jag får också en möjlighet att ge tillbaka lite av de erfarenheter jag har av kompetensutveckling i industrin. Dessutom hoppas jag få lära mig lite nytt även för egen del!

Ett viktigt mål är att skapa engagerande och kvalitetssäkrade utbildningar, som öppnar dörrar och leder våra unga till givande jobb. Jobb de vill stanna kvar på, utvecklas i och nå framgång inom.

Jerry fick tidigt praktisk erfarenhet som svarvare på SKF men gick snart vidare och började läsa maskinteknik på LTH. Utöver karriären på Tetra Pak har han också suttit som ledamot i styrelserna för Teknikföretagen och LTH.

– Ledstjärnan i min egen karriär har varit intresse och lust, och att få utvecklas med nya uppgifter och roller, säger Jerry. Samma möjligheter önskar jag för de som går teknikcollegecertifierade program idag. Ett viktigt mål är att skapa engagerande och kvalitetssäkrade utbildningar, som öppnar dörrar och leder våra unga till givande jobb. Jobb de vill stanna kvar på, utvecklas i och nå framgång inom.

Kontaktuppgifter

Projektledare Teknikcollege

0730-59 15 48

Kristin Sjöholm

Projektledare Teknikcollege

Kontaktuppgifter

  • 0730-59 15 48

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Sparbanken Skånes konjunkturrapport

Två gånger om året publicerar Sparbanken Skåne rapporten Skånsk konjunktur. Nu finns vårens rapport att ta del av i sin…

27 maj, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Joakim Enquist intervjuas i Kommun & Näringsliv: "Vi får fart på företagens gröna och lönsamma omställning"

På IUC Syds kontor i Malmö är det tomt. Och kontorsplatserna är färre än de 25 medarbetarna. Förklaringen? Det mesta…

2 maj, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Ny föreläsning om Generation Z – premiär i Landskrona

När Tillväxt Landskrona bjöd in till träff i det treåriga projektet Framtidens kompetens var Linda Florén och Charles Hallworth, kommunikatörer…

22 maj, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet…

26 april, 2024 — Lästid 2 min