Välkommen Jerry Bengtson, ny ordförande för Teknikcollege Skåne

Jerry Bengtson lämnade posten som VD på Tetra Pak för ett år sedan, efter en lång karriär inom bolaget. Engagemanget för svensk industri fortsätter dock genom ett antal styrelseengagemang, och nu kliver han på uppdraget som ordförande för Teknikcollege Skåne.

– Jag är glad och hedrad över att ha blivit tillfrågad, säger Jerry. Att säkra tillgång och kvalitet på kompetens är avgörande för skånsk, och svensk, industri. Jag får också en möjlighet att ge tillbaka lite av de erfarenheter jag har av kompetensutveckling i industrin. Dessutom hoppas jag få lära mig lite nytt även för egen del!

Ett viktigt mål är att skapa engagerande och kvalitetssäkrade utbildningar, som öppnar dörrar och leder våra unga till givande jobb. Jobb de vill stanna kvar på, utvecklas i och nå framgång inom.

Jerry fick tidigt praktisk erfarenhet som svarvare på SKF men gick snart vidare och började läsa maskinteknik på LTH. Utöver karriären på Tetra Pak har han också suttit som ledamot i styrelserna för Teknikföretagen och LTH.

– Ledstjärnan i min egen karriär har varit intresse och lust, och att få utvecklas med nya uppgifter och roller, säger Jerry. Samma möjligheter önskar jag för de som går teknikcollegecertifierade program idag. Ett viktigt mål är att skapa engagerande och kvalitetssäkrade utbildningar, som öppnar dörrar och leder våra unga till givande jobb. Jobb de vill stanna kvar på, utvecklas i och nå framgång inom.

Kontaktuppgifter

Projektledare Teknikcollege

0730-59 15 48

Kristin Sjöholm

Projektledare Teknikcollege

Kontaktuppgifter

  • 0730-59 15 48

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Delta i undersökning om företagens cirkulära omställning

Vilka svårigheter och utmaningar möter du och ditt företag i den cirkulära omställningen? Nu kan du vara med i en…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Nyhetsinslag från P4 Malmöhus: Behöver 30 000 nyanställda – syrsor lockbete

Alldeles nyligen följde P4 Malmöhus med IUC Syd och Arbetsmarknadskunskap till Bjärehovsskolan i Lomma. Där pratade de jobb, studier och…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Wellotech från Helsingborg vinnare av Blixtlåset 2024 - tävlingen för unga innovatörer

I tuff nationell konkurrens kammade uppfinnarna Isabell, Hasan, Rasmus och Alexander från NTI Gymnasiet Helsingborg hem vinsten i svenska gymnasiemästerskapen…

12 april, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

12 mars, 2024 — Lästid 6 min