Så ser behoven ut - 1300 industriföretag intervjuade

IUC-nätverket har intervjuat 1300 industriföretag och fått en unik inblick i vad som behöver göras för att säkra en hållbar tillväxt i Sveriges små och medelstora industriföretag.

IUC Syd är ett av IUC-bolagen som varit ute och intervjuat små och medelstora industriföretag här i vår södra region.  Joakim Enquist, vd IUC Syd:

”IUC-bolag över hela landet möter dagligen industriföretag som berättar för oss om sina behov. Att vi i en specialsatsning fått möjlighet att tillsammans intervjua drygt 1300 företag och analysera svaren, har gett oss ett mycket bra underlag när vi som industrins röst pratar med regioner, branschorganisationer, finansiärer och andra som behöver vara med på tåget för att driva industrins framtidsfrågor”.

Några av de områden som de intervjuade företagen lyfter fram är produktionseffektivisering, automation/robotik, kompetensfrågor och digitalisering. Här ser man behov av stödinsatser för att snabbt komma igång med ett strategiskt utvecklingsarbete.

Läs en sammanfattning av intervjurapporten här, För en hållbar industri i Sverige

Intervjuerna genomfördes inom det nationella uppdraget Robotlyftet, finansierat av Tillväxtverket, och är en av många insatser som visar på styrkan i vårt nationella IUC-nätverk, där IUC-bolag över hela landet arbetar tillsammans. 

 IUC-nätverket gör insatser inom Robotlyftet i samverkan med Automation Region, Robotdalen, RISE och SWIRA. 

Kontakt på IUC Syd: Linda Håkansson,

 

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Automation & produktionskompetens - två checkar att söka senast 30 september

Förbered ditt företag och dina medarbetare Med automationschecken kan du få stöd att rusta ditt företag inför framtida investeringar i…

22 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Wellotech från Helsingborg vinnare av Blixtlåset 2024 - tävlingen för unga innovatörer

I tuff nationell konkurrens kammade uppfinnarna Isabell, Hasan, Rasmus och Alexander från NTI Gymnasiet Helsingborg hem vinsten i svenska gymnasiemästerskapen…

12 april, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Ny order till ESS för framgångsrika Examec

Vårt medlemsföretag Examec i Tomelilla har tagit hem en ny order till ESS. Det handlar om en ovanlig typ av…

23 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Delta i undersökning om företagens cirkulära omställning

Vilka svårigheter och utmaningar möter du och ditt företag i den cirkulära omställningen? Nu kan du vara med i en…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min