Pilotåret av Omställningslyftet har gått i mål

För ett år sedan startade ett unikt pilot- och utvecklingsprojekt riktat mot svensk industri, Omställningslyftet. Nu har pilotåret gått i mål – med mycket gott resultat!

IUC-nätverkets 21 bolag har samverkat och arbetat tillsammans med RISE Research Institutes of Sweden, SISP – Swedish Incubators & Science Parks, IVL Svenska Miljöinstitutet och Energikontoren Sverige för att stötta små- och medelstora industriföretag att utveckla effektivare produktionsmiljöer, utforska nya och klimat- och miljösmarta materialval och affärsmodeller. Allt med målsättningen att minska industrins klimatavtryck och samtidigt öka resultaten på sista raden.

IUC:s industricoacher, affärsutvecklare och projektledare – från norr till söder – har intervjuat, inspirerat, coachat, vidareförmedlat företag till forskning, finansieringsmöjligheter som sänker trösklarna till investeringar och – inte minst – vidareförmedlat flertalet små-och medelstora företag till nya utvecklingsresor inom Produktionslyftet.

Vi har mött alla typer av företag: de som vill men inte har kompetensen att starta, de som är nyfikna och redo och de som redan kommit långt på hållbarhetsresan.

Resultaten från vårt gemensamma arbete är slående:
– Nära 8 av 10 deltagande företag uppger att Omställningslyftet har bidragit till ökad motivation att satsa på deras hållbarhetsarbete.
– 7 av 10 företag upplever att insatserna till stor del eller mycket stor del har haft relevans för deras affär.
– Hälften av företagen säger att Omställningslyftet har lett till nya kontakter.

Tillsammans har vi visat att samverkan fungerar och skapar värde och affärsnytta ute hos företagen. IUC:s kompetenser, vår organisation och glöd för en grön, lönsam och jobbskapande industri i Sverige står redo för fortsatta samarbeten!

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet…

26 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Joakim Enquist intervjuas i Kommun & Näringsliv: "Vi får fart på företagens gröna och lönsamma omställning"

På IUC Syds kontor i Malmö är det tomt. Och kontorsplatserna är färre än de 25 medarbetarna. Förklaringen? Det mesta…

2 maj, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Ny order till ESS för framgångsrika Examec

Vårt medlemsföretag Examec i Tomelilla har tagit hem en ny order till ESS. Det handlar om en ovanlig typ av…

23 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Automation & produktionskompetens - två checkar att söka senast 30 september

Förbered ditt företag och dina medarbetare Med automationschecken kan du få stöd att rusta ditt företag inför framtida investeringar i…

22 april, 2024 — Lästid 2 min