IUC Syd söker kommunikatör

IUC Syd söker mångsidig och kreativ kommunikatör med gedigen erfarenhet

Drivs du av att lyssna nyfiket, formulera budskap och förmedla berättelser genom text och bild? Trivs du med att ha många kontaktytor och skapa relationer? Vill du göra samhällsnytta genom att vara en nyckelperson i vårt arbete för att utveckla en smart, hållbar skånsk industri?

Då är det kanske just dig vi söker! IUC Syd behöver en erfaren och engagerad kommunikatör som vill leda och driva vårt kommunikationsarbete framåt. Du hamnar mitt i en miljö av utvecklingsprojekt, ny forskning och omvärldsbevakning kring en både spännande och utmanande framtid för svensk industri.

IUC Syd ska ligga i framkant för att ge stöd till industriföretag som vill utvecklas och stärka sin konkurrenskraft. Kommunikation är en nyckelfråga i detta arbete. Här ser vi att det finns mycket mer att göra för att visa upp de insatser vi gör men även för att driva arbetet framåt med hjälp av väl genomtänkt kommunikation.

Din roll som kommunikatör hos IUC Syd

IUC Syds kommunikation ska stärka vårt varumärke och vår position som den självklara aktören att kroka arm med i frågor som gäller industriell utveckling. ”Tillsammans” är ett av IUC Syds ledord. Det betyder dels att vi utvecklar industrin tillsammans med företag, finansiärer, forskare, andra organisationer, kluster och partners. Dels att vi på IUC Syd har ett tätt samarbete med varandra, där alla prestigelöst bidrar med sina respektive kompetenser i det dagliga arbetet. Som ledare av vårt kommunikationsarbete arbetar du aktivt med kollegor som driver projekt, jobbar med medlemsfrågor, nätverk, finansiering etc.

Du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt och din roll omfattar bland annat:

 • Kommunikationsplanering
 • Ansvar och underhåll av interna och externa kommunikationskanaler
 • Innehållsproduktion
 • Eventkommunikation
 • PR och omvärldsbevakning

Samordning och samarbete över organisationsgränser kommer att vara en viktig del av ditt arbete. Det handlar inte minst om kontakter med andra kluster i Skåne, speciellt deras kommunikatörer, och med kommunikatörerna i de övriga IUC-bolagen i det nationella IUC-nätverket.

Vem är du?

Du är en erfaren kommunikatör med säker känsla för vad kommunikationsarbetet ska bidra till och på vilket sätt det bäst genomförs. Vidare är du ansvarstagande, har förmågan att prioritera och trivs med att driva kommunikationsinitiativ både strategiskt och operativt. En av dina främsta styrkor är din förmåga att samverka, skapa förtroende och knyta kontakter.

Du trivs med att växla mellan lagarbete och självständigt arbete. Under en dag kanske du först kör till en mekanisk verkstad för att filma ett intresseväckande reportage om en framgångstory, sedan vidare till möte med en av våra projektgrupper för att sedan landa vid skrivbordet och skriva nyhetsbrev till våra medlemsföretag. Variationen i arbetet är förmodligen en av de saker som tilltalar dig med rollen som kommunikatör på IUC Syd.

Du som söker tjänsten ska ha:

 • Högskoleutbildning (inom media och kommunikation, strategisk kommunikation, marknadsföring eller liknande) och några års arbetslivserfarenhet som kommunikatör i en organisation eller ett företag.
 • Perfekta språkkunskaper i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har:

 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med digitala kommunikationskanaler som hemsidor, eventplattformar och digitala pressrum och förmåga att skapa engagerande kommunikationsmaterial (text och grafik) – inklusive inlägg för sociala medier, nyhetsbrev, presentationer, pressmeddelande och marknadsföring av events.
 • Goda kunskaper inom grafisk formgivning och grafiska redigeringsverktyg.
 • Goda kunskaper i webbpubliceringsverktyg (ex: WordPress).
 • Goda kunskaper i Microsofts Office-paket och Microsoft Teams (eller motsvarande).
 • Erfarenhet av PR och arbete mot media.
 • Intresse av rörlig bild/videoproduktion.
 • B-körkort är en fördel.

IUC Syd jobbar mot olika målgrupper. Industriföretag i Skåne är vår primära målgrupp. Finansiärer (som Region Skåne) samverkanspartners och forskare är andra. Som kommunikatör bör du ha ett intresse av att sätta dig in i våra sakfrågor och våra målgruppers behov.

Vi är en organisation som har växt snabbt de senaste åren men vår ambition är att hålla kvar den lilla organisationens fördelar med korta beslutsvägar och en allmän vilja att hugga i där det behövs. Som kommunikatör behöver du ha goda relationer med alla medarbetare. En bra kommunikation skapar vi tillsammans, och alla medarbetare har ett ansvar att förmedla information till dig som kommunikatör.

Det här behöver du veta:

Tjänsten som kommunikatör är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Huvudsaklig arbetsplats är Malmö, med viss flexibilitet. Vi vill ha din ansökan senast den 13 maj. Vi kontaktar löpande sökande till tjänsten som därför kan komma att tillsättas före den 13 maj. Referenser kommer att begäras vid eventuell intervju.

Skicka din ansökan till Joakim Enquist, Vd IUC Syd, och Ingela Bogren, kommunikatör,

Varmt välkommen med din ansökan!

IUC Syd är en medlemsägd organisation utan vinstintresse, som tillsammans med industri, akademi och det offentliga verkar för att skapa en hållbar skånsk industri. Läs mer här: www.iucsyd.se

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Debatt i Dagens industri: Sydsverige mest utsatta elområdet i Europa – ett hot mot innovation

Debattartikel: Innovation och forskning är avgörande för näringslivets konkurrenskraft och för nya energilösningar som kan bidra till både klimatmålen och…

9 januari, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Nya affärsutvecklingscheckar - digitalisering först ut

Region Skåne erbjuder nu fyra affärsutvecklingscheckar för att stötta och stärka företagens digitalisering, kompetensutveckling, hållbarhetsarbete och internationalisering. Affärsutvecklingscheckarna skapar goda…

30 januari, 2023 — Lästid 1 min

Alla

IUC Syds lean-nätverk på besök hos Alfdex i Landskrona

Lean och medarbetarskapet. Det var temat när deltagarna i vårt leannätverk möttes hos Alfdex i Landskrona. Monteringscheferna Tara Kure och…

12 januari, 2023 — Lästid 3 min

Alla

Redo för robot- och automationsresan? Ta chansen att söka automationscheckarna som förenklar er resa!

Alldeles nyligen slog Tillväxtverket upp dörrarna för fler tillverkande företag att automatisera och robotisera. Genom deras automationscheckar kan små och…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min