IUC Syd och Teknikcollege – vi kan sätta ribban ännu högre

Ett tätare samarbete ger stärkt fokus på företagens kompetensförsörjning och ungdomarnas framtid

IUC Syd och Teknikcollege har under många år haft ett givande utbyte av kunskap och idéer kring industriföretagens kompetensförsörjning och ungdomars studie- och yrkesval. Det handlar om hur vi kan öka företagens engagemang och inspirera elever att söka tekniskt inriktade utbildningar.

Genom Kristin Sjöholm kan vi nu ytterligare stärka detta arbete. Kristin från Teknikcollege är sedan i slutet av sommaren placerad hos oss på IUC Syd.

Kristin ser fram emot att lyssna på företagen och involvera dem i olika aktiviteter.
– Teknikcollege Skåne är idag en plattform för närmare 250 samverkansföretag som tillsammans med utbildningsanordnare säkerställer kvaliteten och träffsäkerheten på våra teknikutbildningar. Att arbeta närmare den expertis som finns på IUC gör att vi kan sätta ribban ännu högre. IUC Syd är en spännande organisation med stark framåtanda – det är kul att vara här!

Joakim Enquist, vd på IUC Syd, välkomnar Kristin till IUC-gänget och ser även han fördelarna med att utnyttja varandras kunskaper och ytterligare stärka vårt fokus på företagens kompetensförsörjning och ungdomarnas framtid. Joakim:
– Inom IUC har vi en unik kunskap om företagens behov och vi har genom åren sett hur viktigt det är att få upp ungdomarnas intresse för industrin som en framtida arbetsplats. Vi jobbar på olika plan med dessa frågor, bland annat genom projektet PRIS, Prao i Skåne, och vår långsiktiga satsning AMK, Arbetsmarknadskunskap. Teknikcollege gör värdefulla insatser inte minst genom att vara en länk mellan industrin och skolan och en aktör som ser till att företagen finns med när nya teknikutbildningar tas fram.

Med steget att föra IUC Syd och Teknikcollege närmare varandra skapar vi en av de bästa plattformarna för att trygga återväxten inom Industrin.

Läs mer om Teknikcollege här

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Nyhetsinslag från P4 Malmöhus: Behöver 30 000 nyanställda – syrsor lockbete

Alldeles nyligen följde P4 Malmöhus med IUC Syd och Arbetsmarknadskunskap till Bjärehovsskolan i Lomma. Där pratade de jobb, studier och…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

12 mars, 2024 — Lästid 6 min

Alla

Wellotech från Helsingborg vinnare av Blixtlåset 2024 - tävlingen för unga innovatörer

I tuff nationell konkurrens kammade uppfinnarna Isabell, Hasan, Rasmus och Alexander från NTI Gymnasiet Helsingborg hem vinsten i svenska gymnasiemästerskapen…

12 april, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Delta i undersökning om företagens cirkulära omställning

Vilka svårigheter och utmaningar möter du och ditt företag i den cirkulära omställningen? Nu kan du vara med i en…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min