IUC Syd delar med sig av lärdomar

En fjäder i hatten för IUC Syds fleråriga insatser för att ge företag stöd i arbetet mot en strategisk kompetensförsörjning.

Europeiska Socialfonden bjöd in till kunskapsseminarium kring Förankring och Implementering med konkreta exempel från olika projekt som genomförts med finansiellt stöd från fonden.

En viktig uppgift för alla projekt är att sprida sina erfarenheter och dela med sig av ny kunskap. IUC Syd var en av två organisationer som valts ut för att berätta om sina projekt inom strategisk kompetensförsörjning – Smart Industrikompetens 1 och 2, och det fortfarande pågående CoSkill.

Projekten har drivits föredömligt med starkt fokus på att ge företagen maximal nytta – för enskilda medarbetare och för ledning och företagen som helhet.

Claes Nlsson som har arbetat med att upphandla individuella utbildningar till över tusen medarbetare: – Vi har varit lyhörda för företagens och enskilda medarbetares behov och vi har tagit lärdom längs vägen för att göra vår administration mer effektiv och få ut mesta möjliga nytta för företagen.

Richard Greyling, projektledare: – Trots att vi nått ut till så många människor som fått kompetensutveckling i våra projekt, så har det handlat mer om kvalitet än kvantitet. Jag tror att företagen upplevt vårt engagemang, Vi har genom alla träffar byggt relationer och ett förtroende som är viktigt för ett mer långsiktigt, hållbart arbete.

På IUC Syd är vi glada och stolta att lyftas fram som ett lärande exempel för andra som står inför utmaningen att forma och genomföra nya projekt.

Vill du veta mer om projekten? Kontakta eller

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Nyhetsinslag från P4 Malmöhus: Behöver 30 000 nyanställda – syrsor lockbete

Alldeles nyligen följde P4 Malmöhus med IUC Syd och Arbetsmarknadskunskap till Bjärehovsskolan i Lomma. Där pratade de jobb, studier och…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Delta i undersökning om företagens cirkulära omställning

Vilka svårigheter och utmaningar möter du och ditt företag i den cirkulära omställningen? Nu kan du vara med i en…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

12 mars, 2024 — Lästid 6 min

Alla

Wellotech från Helsingborg vinnare av Blixtlåset 2024 - tävlingen för unga innovatörer

I tuff nationell konkurrens kammade uppfinnarna Isabell, Hasan, Rasmus och Alexander från NTI Gymnasiet Helsingborg hem vinsten i svenska gymnasiemästerskapen…

12 april, 2024 — Lästid 1 min