Industriföreläsning ska väcka elevernas nyfikenhet

Industrin behöver ungdomarna – men vad vet de om industrin som en spännande framtidsbransch? IUC Syd tar nu fram en skräddarsydd teknik- och industriföreläsning tillsammans med engagerade skånska industriföretag.

Industrin i Skåne står inför hotet att inte kunna rekrytera den arbetskraft som behövs för framtida tillväxt och utveckling. Det är bråttom, och det behövs krafttag från olika håll.

IUC Syd tar nu fram en inspirerande teknik- och industriföreläsning kring industrins möjligheter, och i detta arbete samverkar vi med både skolvärlden och industrin. Vi bygger upp ett nätverk med skånska industriföretag som delar med sig av sin kunskap. Föreläsningen ska ge eleverna aktuell och relevant information, med fakta direkt från den skånska industrin.

Arbetet pågår för fullt och målet är att genomföra de första föreläsningarna längre fram i vår. Vill du vara med och ge oss din bild av behoven i ditt företag, och allmänt av industrins utmaningar?  Och du kanske tycker det vore intressant att följa med oss ut i skolan och berätta för eleverna om vad ni gör och om de möjligheter som industrin erbjuder?

Välkommen att kontakta oss!

Charlotte Olsson, , 0702-32 12 69
Elin Diener, , 0735-35 58 79
Max Grym, , 0768-90 90 62

Charlotte, Elin och Max arbetar med kompetensförsörjning inom Arbetsmarknadskunskap på IUC Syd. Läs mer om Arbetsmarknadskunskap här.

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Ny kommunikationsansvarig på IUC Syd

Med över tio års arbete som kommunikatör i ryggen börjar Joachim Graetsch den här veckan sin nya roll som ansvarig…

25 augusti, 2022 — Lästid 1 min

Alla

Så hjälper IUC Syd till att bygga attraktivitet i yrkesutbildningarna

I praktiskt taget alla branscher skriker arbetsgivarna efter kompetens. Inte minst är det en återkommande återkoppling som vi på IUC…

16 september, 2022 — Lästid 2 min

Alla

Sensommar - dags att boka in höstens industrifikor och nätverksträffar!

Bra att boka in höstens Industrifikor och nätverksträffar redan nu i kalendern. I höst fortsätter vi att träffas för att…

17 augusti, 2022 — Lästid 1 min

Alla

Storsatsning för att underlätta företagens klimatomställning

Tillväxtverket satsar nu, tillsammans med RISE, SISP, Energikontoren, IUC och IVL, totalt ca 150 Mkr för att coacha, inspirera och…

1 juli, 2022 — Lästid 1 min