Industriföreläsning ska väcka elevernas nyfikenhet

Industrin behöver ungdomarna – men vad vet de om industrin som en spännande framtidsbransch? IUC Syd tar nu fram en skräddarsydd teknik- och industriföreläsning tillsammans med engagerade skånska industriföretag.

Industrin i Skåne står inför hotet att inte kunna rekrytera den arbetskraft som behövs för framtida tillväxt och utveckling. Det är bråttom, och det behövs krafttag från olika håll.

IUC Syd tar nu fram en inspirerande teknik- och industriföreläsning kring industrins möjligheter, och i detta arbete samverkar vi med både skolvärlden och industrin. Vi bygger upp ett nätverk med skånska industriföretag som delar med sig av sin kunskap. Föreläsningen ska ge eleverna aktuell och relevant information, med fakta direkt från den skånska industrin.

Arbetet pågår för fullt och målet är att genomföra de första föreläsningarna längre fram i vår. Vill du vara med och ge oss din bild av behoven i ditt företag, och allmänt av industrins utmaningar?  Och du kanske tycker det vore intressant att följa med oss ut i skolan och berätta för eleverna om vad ni gör och om de möjligheter som industrin erbjuder?

Välkommen att kontakta oss!

Charlotte Olsson, , 0702-32 12 69
Elin Diener, , 0735-35 58 79
Max Grym, , 0768-90 90 62

Charlotte, Elin och Max arbetar med kompetensförsörjning inom Arbetsmarknadskunskap på IUC Syd. Läs mer om Arbetsmarknadskunskap här.

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

IUC Syd erbjuder: 52h coachning i allt från produktionsutveckling till hållbarhetsstrategier

En utvecklingsresa betyder ofta att flera affärsstrategiska beslut måste fattas. Det är bara starten på resan som kan innebära nya…

2 maj, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Ställ ut med IUC Syd på Elmia Subcontractor 14-16 november 2023

Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa, en mötesplats för företag inom tillverkande industri, deras kunder och leverantörer. Under ett…

23 mars, 2023 — Lästid 4 min

Alla

AMK-teamet förstärks med ny klassrumskommunikatör

Vi hälsar Kevin Thalamcherry välkommen till oss på IUC Syd. Kevin blir en del av teamet som jobbar med långsiktig…

27 februari, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Välkommen Jerry Bengtson, ny ordförande för Teknikcollege Skåne

Jerry Bengtson lämnade posten som VD på Tetra Pak för ett år sedan, efter en lång karriär inom bolaget. Engagemanget…

25 april, 2023 — Lästid 1 min