Industriföreläsning ska väcka elevernas nyfikenhet

Industrin behöver ungdomarna – men vad vet de om industrin som en spännande framtidsbransch? IUC Syd tar nu fram en skräddarsydd teknik- och industriföreläsning tillsammans med engagerade skånska industriföretag.

Industrin i Skåne står inför hotet att inte kunna rekrytera den arbetskraft som behövs för framtida tillväxt och utveckling. Det är bråttom, och det behövs krafttag från olika håll.

IUC Syd tar nu fram en inspirerande teknik- och industriföreläsning kring industrins möjligheter, och i detta arbete samverkar vi med både skolvärlden och industrin. Vi bygger upp ett nätverk med skånska industriföretag som delar med sig av sin kunskap. Föreläsningen ska ge eleverna aktuell och relevant information, med fakta direkt från den skånska industrin.

Arbetet pågår för fullt och målet är att genomföra de första föreläsningarna längre fram i vår. Vill du vara med och ge oss din bild av behoven i ditt företag, och allmänt av industrins utmaningar?  Och du kanske tycker det vore intressant att följa med oss ut i skolan och berätta för eleverna om vad ni gör och om de möjligheter som industrin erbjuder?

Välkommen att kontakta oss!

Charlotte Olsson, , 0702-32 12 69
Elin Diener, , 0735-35 58 79
Max Grym, , 0768-90 90 62

Charlotte, Elin och Max arbetar med kompetensförsörjning inom Arbetsmarknadskunskap på IUC Syd. Läs mer om Arbetsmarknadskunskap här.

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Joakim Enquist intervjuas i Kommun & Näringsliv: "Vi får fart på företagens gröna och lönsamma omställning"

På IUC Syds kontor i Malmö är det tomt. Och kontorsplatserna är färre än de 25 medarbetarna. Förklaringen? Det mesta…

2 maj, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Automation & produktionskompetens - två checkar att söka senast 30 september

Förbered ditt företag och dina medarbetare Med automationschecken kan du få stöd att rusta ditt företag inför framtida investeringar i…

22 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet…

26 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Ny order till ESS för framgångsrika Examec

Vårt medlemsföretag Examec i Tomelilla har tagit hem en ny order till ESS. Det handlar om en ovanlig typ av…

23 april, 2024 — Lästid 2 min