Givande samverkan med Höganäs kommun

IUC Syd fanns på plats när Höganäs kommun bjöd in till sin första näringslivfrukost för året. Kompetensförsörjning och kompetensutveckling stod i fokus.


Fr v Annhild Månsson, IUC Syd, Anna Nilson, näringslivschef i Höganäs och Christine Harde, IUC Syd

Under denna frukostträff berättade Annhild Månsson och Christine Harde om några av IUC Syds nya projekt som drar igång under våren. Här kunde de företag som deltog ställa direkta frågor och få en bättre förståelse för vad IUC Syd arbetar med, och vilken nytta de kan ha av olika insatser och projekt.

Kompetensförsörjning och kompetensutveckling stod alltså i fokus, och Höganäs företag är inte ensamma om att leta efter lösningar på en accelererande kompetensbrist. Det krävs insatser från olika håll – från industriföretagen själva, från skolan och andra – och de insatser som IUC Syd gör kan vara en del av lösningen.

”Vi jobbar kontinuerligt med kompetensfrågorna. De kommer att vara avgörande för företagens möjligheter att växa och behålla sin konkurrenskraft”.

Bland IUC Syds medlemmar finns många kommuner som ser värdet av att samverka med IUC Syd för att stärka kommunens näringsliv. Vi medverkar gärna i olika sammanhang för att beskriva den bredd av stödinsatser som vi arbetar med. Vi får värdefull information tillbaka från företagen som berättar om vilka behov de prioriterar just nu, och vilken typ av insatser de värdesätter mest.

Jobbar du i en kommun som ännu inte är medlem i IUC Syd? Ta kontakt med Annhild eller Christine för mer information om fördelarna med ett medlemskap:

, 0707-73 56 55
, 0733-50 30 11

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Automation & produktionskompetens - två checkar att söka senast 30 september

Förbered ditt företag och dina medarbetare Med automationschecken kan du få stöd att rusta ditt företag inför framtida investeringar i…

22 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet…

26 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Joakim Enquist intervjuas i Kommun & Näringsliv: "Vi får fart på företagens gröna och lönsamma omställning"

På IUC Syds kontor i Malmö är det tomt. Och kontorsplatserna är färre än de 25 medarbetarna. Förklaringen? Det mesta…

2 maj, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Ny order till ESS för framgångsrika Examec

Vårt medlemsföretag Examec i Tomelilla har tagit hem en ny order till ESS. Det handlar om en ovanlig typ av…

23 april, 2024 — Lästid 2 min