Digitalt seminarium: Bara konjunkturmörker? Eller finns ljusglimtar för den skånska industrin?

Digitalt, länk skickas ut till anmälda innan seminariet.

6 december kl 15.00

Anmäl här
Digitalt seminarium: Bara konjunkturmörker? Eller finns ljusglimtar för den skånska industrin?
Digitalt, länk skickas ut till anmälda innan seminariet.
6 december kl 15.00

Bilden av konjunkturläget i Skåne är splittrad. Samtidigt som riktningen för ekonomin är tydligt vikande finns flera ljuspunkter att ta fasta på. Regionen står väl rustad för en svagare konjunktur, efter år av stark tillväxt i industrin. Välkommen till ett digitalt seminarium där vi IUC Syd, Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet gemensamt tar temperaturen på den skånska ekonomin och den nya ekonomiska miljön som skånsk industri möter.

Datum och tid: Tisdagen den 6 december kl 15.00
Anmälan: Anmäl dig här
Länk: Skickas ut till anmälda innan seminariet.

Konjunkturen i Skåne – mörker eller ljus?

Vi tar avstamp i Sparbanken Skånes färska rapport, Skånsk konjunktur, och ger en bild och analys av Skånes förutsättningar. Hur utvecklas industrin? Vilken påverkan har energi- och inflationskrisen just nu i Skåne? Och hur ser vägen framåt ut?

Panelen under seminariet:

Möt företagschef Per Leander från Sparbanken Skåne och Johan Wessman från Øresundsinstituttet som delar med sig av rapporten och sin analys. Camilla Dahlin, tillförordnad VD för IUC Syd ger en lägesbild av hur den skånska industrin mår och påverkas av stigande och osäkra elpriser. Privatekonom Anders Hansson ger det makroekonomiska perspektivet på hur hushållens köpkraft påverkas av det som sker, såväl nationellt som internationellt.

Direktsändning från Øresundsinstituttets tv-studio i Malmö

Välkommen till en spännande timme med diskussion och dialog om Skånes utveckling! Vi direktsänder webbinariet från Øresundsinstituttets tv-studio i Malmö. En länk skickas ut till alla anmälda innan seminariet.

Seminariet erbjuds inom projektet Fokus Tillväxt med IUC Syd, ALMI, Region Skåne och Sparbanken Skåne som samverkanspartner.

Dela via