Förstudie för ett cirkulärt utvecklingscentrum i Skåne

Hur kan man hantera utmaningar och stärka förmågan att utveckla hållbara värdekedjor inom näringslivet?

I en pågående förstudie, ’Hållbara livsmedelskedjor’, ligger fokus på livsmedelssystem som kan ta vara på restflöden från livsmedelsproduktionen och minska matsvinnet. Att bygga upp ett cirkulärt utvecklingscentrum är ett av insatsområdena i Skånes innovationsagenda för livsmedel.

Med finansiering från Region Skåne jobbar nu IUC Syd (koordinator), Livsmedelsakademin och Packbridge tillsammans för att utveckla tankarna kring ett fysiskt och virtuellt utvecklingscentrum för cirkulär ekonomi.

Läs mer om projektet här
Läs om företaget Culinar som minskat svinnet i sin broccoliodling

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Ställ ut med IUC Syd på Elmia Subcontractor 14-16 november 2023

Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa, en mötesplats för företag inom tillverkande industri, deras kunder och leverantörer. Under ett…

23 mars, 2023 — Lästid 4 min

Alla

AMK-teamet förstärks med ny klassrumskommunikatör

Vi hälsar Kevin Thalamcherry välkommen till oss på IUC Syd. Kevin blir en del av teamet som jobbar med långsiktig…

27 februari, 2023 — Lästid 1 min

Alla

IUC Syd erbjuder: 52h coachning i allt från produktionsutveckling till hållbarhetsstrategier

En utvecklingsresa betyder ofta att flera affärsstrategiska beslut måste fattas. Det är bara starten på resan som kan innebära nya…

2 maj, 2023 — Lästid 1 min

Alla

Välkommen Jerry Bengtson, ny ordförande för Teknikcollege Skåne

Jerry Bengtson lämnade posten som VD på Tetra Pak för ett år sedan, efter en lång karriär inom bolaget. Engagemanget…

25 april, 2023 — Lästid 1 min