Förstudie för ett cirkulärt utvecklingscentrum i Skåne

Hur kan man hantera utmaningar och stärka förmågan att utveckla hållbara värdekedjor inom näringslivet?

I en pågående förstudie, ’Hållbara livsmedelskedjor’, ligger fokus på livsmedelssystem som kan ta vara på restflöden från livsmedelsproduktionen och minska matsvinnet. Att bygga upp ett cirkulärt utvecklingscentrum är ett av insatsområdena i Skånes innovationsagenda för livsmedel.

Med finansiering från Region Skåne jobbar nu IUC Syd (koordinator), Livsmedelsakademin och Packbridge tillsammans för att utveckla tankarna kring ett fysiskt och virtuellt utvecklingscentrum för cirkulär ekonomi.

Läs mer om projektet här
Läs om företaget Culinar som minskat svinnet i sin broccoliodling

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

IUC Syd och Industrimässorna Öresund i nytt partnerskap

IUC Syd har nyligen startat ett partnersamarbete med Livexpo/Industrimässorna Öresund 2025. Som den företagsstödjande aktör IUC Syd är med målsättning…

17 september, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Kajsa förstärker teamet bakom Arbetsmarknadskunskap

Vi hälsar Kajsa Lundqvist välkommen till oss på IUC Syd. Efter introduktion och utbildning kommer Kajsa snart ge sig ut…

9 september, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Kundcase: Inission Syd fick stöd att automatisera tidskrävande arbetsmoment

”Vi har hittat en rimlig nivå att göra en förstudie på. Vi sätter stort värde på presentation vi fick. Den…

13 september, 2024 — Lästid 5 min

Alla

Kostnadsfritt stöd att automatisera Pack & Plock i Produktionsboosten

Vilken del av ert pack & plock kan ni automatisera? Automatiserade lösningar för att hantera pack och plock, vi kallar…

4 september, 2024 — Lästid 3 min