Förstudie för ett cirkulärt utvecklingscentrum i Skåne

Hur kan man hantera utmaningar och stärka förmågan att utveckla hållbara värdekedjor inom näringslivet?

I en pågående förstudie, ’Hållbara livsmedelskedjor’, ligger fokus på livsmedelssystem som kan ta vara på restflöden från livsmedelsproduktionen och minska matsvinnet. Att bygga upp ett cirkulärt utvecklingscentrum är ett av insatsområdena i Skånes innovationsagenda för livsmedel.

Med finansiering från Region Skåne jobbar nu IUC Syd (koordinator), Livsmedelsakademin och Packbridge tillsammans för att utveckla tankarna kring ett fysiskt och virtuellt utvecklingscentrum för cirkulär ekonomi.

Läs mer om projektet här
Läs om företaget Culinar som minskat svinnet i sin broccoliodling

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Bioekonomiriksdagen 2021- så ställer vi om till en cirkulär och biobaserad ekonomi

IUC SYD TIPSAR: Hur lämnar vi den fossila eran bakom oss? Hur skapar vi tillväxt utan att utarma jordens resurser…

22 november, 2021 — Lästid 1 min

Alla

Vad är du nyfiken på att veta mer om under 2022?

På årets sista Industrifika den 2 december fick vi en bild av hur vi kan lägga upp en plan för…

3 december, 2021 — Lästid 1 min

Alla

Region Skånes Kompetensforum 8 december 2021

För att säkra en hållbar regional tillväxt är en effektiv kompetensförsörjning avgörande! Koppla upp dig till Region Skånes Kompetensforum den…

3 december, 2021 — Lästid 1 min

Alla

Bra samarbete i CoSkill: Stans & Press och Tre D Mekaniska kör gemensamma utbildningar

Med ett avstånd på bara ca 300 meter, och med flera gemensamma behov, har det varit naturligt för de båda…

23 november, 2021 — Lästid 3 min