Förstudie för ett cirkulärt utvecklingscentrum i Skåne

Hur kan man hantera utmaningar och stärka förmågan att utveckla hållbara värdekedjor inom näringslivet?

I en pågående förstudie, ’Hållbara livsmedelskedjor’, ligger fokus på livsmedelssystem som kan ta vara på restflöden från livsmedelsproduktionen och minska matsvinnet. Att bygga upp ett cirkulärt utvecklingscentrum är ett av insatsområdena i Skånes innovationsagenda för livsmedel.

Med finansiering från Region Skåne jobbar nu IUC Syd (koordinator), Livsmedelsakademin och Packbridge tillsammans för att utveckla tankarna kring ett fysiskt och virtuellt utvecklingscentrum för cirkulär ekonomi.

Läs mer om projektet här
Läs om företaget Culinar som minskat svinnet i sin broccoliodling

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Sensommar - dags att boka in höstens industrifikor och nätverksträffar!

Bra att boka in höstens Industrifikor och nätverksträffar redan nu i kalendern. I höst fortsätter vi att träffas för att…

17 augusti, 2022 — Lästid 1 min

Alla

Så hjälper IUC Syd till att bygga attraktivitet i yrkesutbildningarna

I praktiskt taget alla branscher skriker arbetsgivarna efter kompetens. Inte minst är det en återkommande återkoppling som vi på IUC…

16 september, 2022 — Lästid 2 min

Alla

Storsatsning för att underlätta företagens klimatomställning

Tillväxtverket satsar nu, tillsammans med RISE, SISP, Energikontoren, IUC och IVL, totalt ca 150 Mkr för att coacha, inspirera och…

1 juli, 2022 — Lästid 1 min

Alla

Ny kommunikationsansvarig på IUC Syd

Med över tio års arbete som kommunikatör i ryggen börjar Joachim Graetsch den här veckan sin nya roll som ansvarig…

25 augusti, 2022 — Lästid 1 min