Förstudie för ett cirkulärt utvecklingscentrum i Skåne

Hur kan man hantera utmaningar och stärka förmågan att utveckla hållbara värdekedjor inom näringslivet?

I en pågående förstudie, ’Hållbara livsmedelskedjor’, ligger fokus på livsmedelssystem som kan ta vara på restflöden från livsmedelsproduktionen och minska matsvinnet. Att bygga upp ett cirkulärt utvecklingscentrum är ett av insatsområdena i Skånes innovationsagenda för livsmedel.

Med finansiering från Region Skåne jobbar nu IUC Syd (koordinator), Livsmedelsakademin och Packbridge tillsammans för att utveckla tankarna kring ett fysiskt och virtuellt utvecklingscentrum för cirkulär ekonomi.

Läs mer om projektet här
Läs om företaget Culinar som minskat svinnet i sin broccoliodling

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Nytt internationellt nätverk ska hjälpa industriföretag att lyckas med AI

Hur kommer små och medelstora industriföretag igång med AI, utan att gå vilse i tekniksnacket? Det är en av frågorna…

13 november, 2025 — Lästid 2 min

Affärsutveckling i industrin

Alla

Ansök om affärsutvecklingscheckar

Redo att ta nästa steg i ditt företagande? Då kan du ansöka om en affärsutvecklingscheck – ett finansiellt stöd för…

19 november, 2025 — Lästid 1 min

Alla

Landskrona Energi ny partner till Arbetsmarknadskunskap Skåne

Många unga vet lite om energibranschen. Det vill Landskrona Energi ändra på. Genom ett nytt partnerskap med Arbetsmarknadskunskap vill företaget…

11 november, 2025 — Lästid 1 min

Alla

Alfa Laval blir partner till Arbetsmarknadskunskap – stärker industrins röst i skånska klassrum

Kompetensförsörjning börjar inte med en platsannons. Den börjar i skolbänken. Det är mot den bakgrunden Alfa Laval nu ingår partnerskap med…

19 november, 2025 — Lästid 1 min