Förstudie för ett cirkulärt utvecklingscentrum i Skåne

Hur kan man hantera utmaningar och stärka förmågan att utveckla hållbara värdekedjor inom näringslivet?

I en pågående förstudie, ’Hållbara livsmedelskedjor’, ligger fokus på livsmedelssystem som kan ta vara på restflöden från livsmedelsproduktionen och minska matsvinnet. Att bygga upp ett cirkulärt utvecklingscentrum är ett av insatsområdena i Skånes innovationsagenda för livsmedel.

Med finansiering från Region Skåne jobbar nu IUC Syd (koordinator), Livsmedelsakademin och Packbridge tillsammans för att utveckla tankarna kring ett fysiskt och virtuellt utvecklingscentrum för cirkulär ekonomi.

Läs mer om projektet här
Läs om företaget Culinar som minskat svinnet i sin broccoliodling

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Nyexad projektledare sökes till Carl F

Tycker du att klimatredovisning och att medverka till att utforma hållbarhetsstrategi låter intressant? Vill du arbeta i en roll som…

11 september, 2025 — Lästid 4 min

Alla

Göran Sjöberg tar plats i IUC Syds styrelse: ”Jag tror mycket på att vidareutveckla industrikunnandet i Sverige”

Sedan 2009 har Göran varit VD för Hörby Bruk – ett klassiskt skånskt industriföretag, kanske mest känt för sina skottkärror…

1 september, 2025 — Lästid 2 min

Alla

Michael Holmström, ordförande i IUC Syds styrelse: ”Vi måste hjälpa fler industriföretag att ta nästa steg”

Michael Holmström har en lång och gedigen bakgrund som vd för olika tillverkande företag. Han vet hur det är att…

23 september, 2025 — Lästid 3 min

Alla

Vad händer när två leannätverk möts?

Kort svar: kunskap delas, gamla sanningar ifrågasätts – och nya idéer föds. I fredags samlades leannätverken från IUC Syd och…

18 september, 2025 — Lästid 1 min