Förstudie för ett cirkulärt utvecklingscentrum i Skåne

Hur kan man hantera utmaningar och stärka förmågan att utveckla hållbara värdekedjor inom näringslivet?

I en pågående förstudie, ’Hållbara livsmedelskedjor’, ligger fokus på livsmedelssystem som kan ta vara på restflöden från livsmedelsproduktionen och minska matsvinnet. Att bygga upp ett cirkulärt utvecklingscentrum är ett av insatsområdena i Skånes innovationsagenda för livsmedel.

Med finansiering från Region Skåne jobbar nu IUC Syd (koordinator), Livsmedelsakademin och Packbridge tillsammans för att utveckla tankarna kring ett fysiskt och virtuellt utvecklingscentrum för cirkulär ekonomi.

Läs mer om projektet här
Läs om företaget Culinar som minskat svinnet i sin broccoliodling

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Sök stöd upp till 250 000 kr i en affärsutvecklingscheck

Sneglar ditt företag på att satsa utomlands? Att bli mer hållbara och bidra till den gröna omställningen? Digitalisera för att…

1 november, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Är du nyexad akademiker och vill kickstarta din karriär inom industrin?

Vill du arbeta i en roll som kombinerar teknik, hållbarhet och företagsutveckling? Då kan detta vara chansen för dig! Vi…

7 januari, 2025 — Lästid 3 min

Alla

Pressmeddelande: Malmö stad investerar i Industriellt Utvecklingscentrum

Malmö stad satsar på hållbar industriell utveckling Malmö stad investerar 500 000 kronor till Industriellt Utvecklingscentrum Syd från 2025, med…

14 januari, 2025 — Lästid 2 min

Alla

IUC Syd flyttar & skalar upp tillsammans med Mileway i Tobaksfabriken i Malmö

IUC Syd flyttar & skalar upp tillsammans med Mileway i Tobaksfabriken i Malmö Från och med det första kvartalet 2025…

17 oktober, 2024 — Lästid 2 min