Förstudie för ett cirkulärt utvecklingscentrum i Skåne

Hur kan man hantera utmaningar och stärka förmågan att utveckla hållbara värdekedjor inom näringslivet?

I en pågående förstudie, ’Hållbara livsmedelskedjor’, ligger fokus på livsmedelssystem som kan ta vara på restflöden från livsmedelsproduktionen och minska matsvinnet. Att bygga upp ett cirkulärt utvecklingscentrum är ett av insatsområdena i Skånes innovationsagenda för livsmedel.

Med finansiering från Region Skåne jobbar nu IUC Syd (koordinator), Livsmedelsakademin och Packbridge tillsammans för att utveckla tankarna kring ett fysiskt och virtuellt utvecklingscentrum för cirkulär ekonomi.

Läs mer om projektet här
Läs om företaget Culinar som minskat svinnet i sin broccoliodling

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Vad händer när två leannätverk möts?

Kort svar: kunskap delas, gamla sanningar ifrågasätts – och nya idéer föds. I fredags samlades leannätverken från IUC Syd och…

18 september, 2025 — Lästid 1 min

Alla

Michael Holmström, ordförande i IUC Syds styrelse: ”Vi måste hjälpa fler industriföretag att ta nästa steg”

Michael Holmström har en lång och gedigen bakgrund som vd för olika tillverkande företag. Han vet hur det är att…

23 september, 2025 — Lästid 3 min

Alla

Kosovar Gashi är ny i IUC Syds styrelse – men långt ifrån ny när det gäller att stärka industrins konkurrenskraft

Har du någon gång jobbat med näringslivsfrågor i Skåne, då har du kanske stött på Kosovar Gashi. Kosovar har nämligen…

10 oktober, 2025 — Lästid 2 min

Alla

Nå framtidens talanger – skapa en företagssida på Malmö universitets karriärportal!

Vill du synas där studenter och nyutexaminerade aktivt söker sina första karriärsteg? Genom att skapa en företagssida på Malmö universitets…

6 oktober, 2025 — Lästid 1 min