Givande samverkan med Höganäs kommun

IUC Syd fanns på plats när Höganäs kommun bjöd in till sin första näringslivfrukost för året. Kompetensförsörjning och kompetensutveckling stod i fokus.


Fr v Annhild Månsson, IUC Syd, Anna Nilson, näringslivschef i Höganäs och Christine Harde, IUC Syd

Under denna frukostträff berättade Annhild Månsson och Christine Harde om några av IUC Syds nya projekt som drar igång under våren. Här kunde de företag som deltog ställa direkta frågor och få en bättre förståelse för vad IUC Syd arbetar med, och vilken nytta de kan ha av olika insatser och projekt.

Kompetensförsörjning och kompetensutveckling stod alltså i fokus, och Höganäs företag är inte ensamma om att leta efter lösningar på en accelererande kompetensbrist. Det krävs insatser från olika håll – från industriföretagen själva, från skolan och andra – och de insatser som IUC Syd gör kan vara en del av lösningen.

”Vi jobbar kontinuerligt med kompetensfrågorna. De kommer att vara avgörande för företagens möjligheter att växa och behålla sin konkurrenskraft”.

Bland IUC Syds medlemmar finns många kommuner som ser värdet av att samverka med IUC Syd för att stärka kommunens näringsliv. Vi medverkar gärna i olika sammanhang för att beskriva den bredd av stödinsatser som vi arbetar med. Vi får värdefull information tillbaka från företagen som berättar om vilka behov de prioriterar just nu, och vilken typ av insatser de värdesätter mest.

Jobbar du i en kommun som ännu inte är medlem i IUC Syd? Ta kontakt med Annhild eller Christine för mer information om fördelarna med ett medlemskap:

, 0707-73 56 55
, 0733-50 30 11

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Sparbanken Skånes konjunkturrapport

Två gånger om året publicerar Sparbanken Skåne rapporten Skånsk konjunktur. Nu finns vårens rapport att ta del av i sin…

27 maj, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Joakim Enquist intervjuas i Kommun & Näringsliv: "Vi får fart på företagens gröna och lönsamma omställning"

På IUC Syds kontor i Malmö är det tomt. Och kontorsplatserna är färre än de 25 medarbetarna. Förklaringen? Det mesta…

2 maj, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket

Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket En ökad digital mognadsgrad, produktivitet, effektivitet och kundnytta samt en stärkt förmåga till en resurseffektiv och cirkulär produktion…

28 juni, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Ny föreläsning om Generation Z – premiär i Landskrona

När Tillväxt Landskrona bjöd in till träff i det treåriga projektet Framtidens kompetens var Linda Florén och Charles Hallworth, kommunikatörer…

22 maj, 2024 — Lästid 1 min