Uppskattad avslutning på piloten Hållbar export

Seminarieserien Hållbar export avslutades med ett välbesökt seminarium den 27 januari. Eva Vati från Vatis Common Ground gav oss en förståelse för hur ett företag tar sig an utmaningen att verkligen sätta sig in i FN:s 17 globala hållbarhetsmål och integrera hållbarhet i sin affärsstrategi.

Det arbetet blir basen för att jobba med en hållbar export. En hållbar och framgångsrik export som är lönsam för det exporterande företaget och som har en positiv påverkan inom någon av hållbarhetsmålen för det mottagande företaget, organisationen eller landet.

Tillsammans med Oleg Zastenker från Business Sweden visade Eva Vati olika digitala verktyg där man kan kartlägga sitt eget företags hållbarhetsstatus och få mängder av data från olika länder för att till exempel identifiera problem med vattenförsörjning eller andra data som indikerar ett visst behov.

Deltagarna på seminariet gav högt betyg till denna seminarieserie och konstaterade att vi alla har mycket kvar att lära. Business Sweden kan tack vare sitt statliga uppdrag ge kostnadsfri rådgivning till små och medelstora företag.

IUC Syd kommer fortsätta med insatser på temat Hållbar export, så bevaka våra kommande inbjudningar.

Har du frågor om denna serie och om vad som händer framöver, kontakta Pia Holmberg, .

Pilotprojektet Hållbar export – Framtidssäkra företag i Skåne är finansierat av Region Skåne och har sitt fokus på att stötta företag att utveckla sina hållbara värdekedjor och sin exportförmåga.

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Sparbanken Skånes konjunkturrapport

Två gånger om året publicerar Sparbanken Skåne rapporten Skånsk konjunktur. Nu finns vårens rapport att ta del av i sin…

27 maj, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Joakim Enquist intervjuas i Kommun & Näringsliv: "Vi får fart på företagens gröna och lönsamma omställning"

På IUC Syds kontor i Malmö är det tomt. Och kontorsplatserna är färre än de 25 medarbetarna. Förklaringen? Det mesta…

2 maj, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket

Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket En ökad digital mognadsgrad, produktivitet, effektivitet och kundnytta samt en stärkt förmåga till en resurseffektiv och cirkulär produktion…

28 juni, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Ny föreläsning om Generation Z – premiär i Landskrona

När Tillväxt Landskrona bjöd in till träff i det treåriga projektet Framtidens kompetens var Linda Florén och Charles Hallworth, kommunikatörer…

22 maj, 2024 — Lästid 1 min