Så ser behoven ut - 1300 industriföretag intervjuade

IUC-nätverket har intervjuat 1300 industriföretag och fått en unik inblick i vad som behöver göras för att säkra en hållbar tillväxt i Sveriges små och medelstora industriföretag.

IUC Syd är ett av IUC-bolagen som varit ute och intervjuat små och medelstora industriföretag här i vår södra region.  Joakim Enquist, vd IUC Syd:

”IUC-bolag över hela landet möter dagligen industriföretag som berättar för oss om sina behov. Att vi i en specialsatsning fått möjlighet att tillsammans intervjua drygt 1300 företag och analysera svaren, har gett oss ett mycket bra underlag när vi som industrins röst pratar med regioner, branschorganisationer, finansiärer och andra som behöver vara med på tåget för att driva industrins framtidsfrågor”.

Några av de områden som de intervjuade företagen lyfter fram är produktionseffektivisering, automation/robotik, kompetensfrågor och digitalisering. Här ser man behov av stödinsatser för att snabbt komma igång med ett strategiskt utvecklingsarbete.

Läs en sammanfattning av intervjurapporten här, För en hållbar industri i Sverige

Intervjuerna genomfördes inom det nationella uppdraget Robotlyftet, finansierat av Tillväxtverket, och är en av många insatser som visar på styrkan i vårt nationella IUC-nätverk, där IUC-bolag över hela landet arbetar tillsammans. 

 IUC-nätverket gör insatser inom Robotlyftet i samverkan med Automation Region, Robotdalen, RISE och SWIRA. 

Kontakt på IUC Syd: Linda Håkansson,

 

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket

Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket En ökad digital mognadsgrad, produktivitet, effektivitet och kundnytta samt en stärkt förmåga till en resurseffektiv och cirkulär produktion…

28 juni, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Joakim Enquist intervjuas i Kommun & Näringsliv: "Vi får fart på företagens gröna och lönsamma omställning"

På IUC Syds kontor i Malmö är det tomt. Och kontorsplatserna är färre än de 25 medarbetarna. Förklaringen? Det mesta…

2 maj, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Sparbanken Skånes konjunkturrapport

Två gånger om året publicerar Sparbanken Skåne rapporten Skånsk konjunktur. Nu finns vårens rapport att ta del av i sin…

27 maj, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Ny föreläsning om Generation Z – premiär i Landskrona

När Tillväxt Landskrona bjöd in till träff i det treåriga projektet Framtidens kompetens var Linda Florén och Charles Hallworth, kommunikatörer…

22 maj, 2024 — Lästid 1 min