Nya insikter kring vikten av att skydda företagets värden

Att skydda sina immateriella värden är att investera i säkerhet, att lättare attrahera investerare, att skydda sin forskning och utveckling.

Större företag har i de flesta fall goda möjligheter att investera tid och pengar i ”risk management” och i patent. Under det första av tre seminarier med experter från AWA, den 9 november, fick vi insikter i vikten av att skydda företagets värden och hur även mindre företag kan lägga upp sin strategi för att investera tid och pengar på de viktigaste och mest effektiva skydden.

Ett gott råd från seminariets föreläsare, Anders Isaksson, var att tänka på vad man delar med sina leverantörer och kunder. Hur använder de ert varumärke? Har ni kontroll? Vilka produkter är viktigast att skydda? I vilka geografiska områden?

 

Det stärker både oss som företag och vår position på marknaden

En reflektion från en av deltagarna på seminariet, Magnus Larsson, Chief Business Development Officer på LARSSON Sweden®:
”Vi ser betydelsen av att ha en övergripande IP-strategi och seminariet med AWA bekräftade vikten av att verkligen tänka igenom och dokumentera strategin. Det stärker både oss som företag och vår position på marknaden.”

Snart är det dags för seriens avslutande seminarium:

8 december, kl 09.00 – 11.00
Vad är ett varumärke och design, vad kan man skydda och hur tillför det värde till bolaget? Vad är affärshemligheter och upphovsrätt och hur bör man hantera dessa för att skapa värde? – Sara Söderling, Attorney at Law

Klicka upp förberedande frågor här som ger underlag för intressanta diskussioner under träffarna.

KONTAKT: Camilla Dahlin, , 0761-85 81 68
ANMÄLAN: Camilla Dahlin, IUC Syd:
Antalet platser är begränsat.

Seminarierna är kostnadsfria och erbjuds inom ramen för projektet Spira Skåne med huvudfinansiering från Region Skåne och Europeiska regionala utvecklingsfonden. Läs mer om Spira Skåne här.

 

 

Dela via

FLER NYHETER SOM DU KANSKE GILLAR

Alla

Wellotech från Helsingborg vinnare av Blixtlåset 2024 - tävlingen för unga innovatörer

I tuff nationell konkurrens kammade uppfinnarna Isabell, Hasan, Rasmus och Alexander från NTI Gymnasiet Helsingborg hem vinsten i svenska gymnasiemästerskapen…

12 april, 2024 — Lästid 1 min

Alla

Automation & produktionskompetens - två checkar att söka senast 30 september

Förbered ditt företag och dina medarbetare Med automationschecken kan du få stöd att rusta ditt företag inför framtida investeringar i…

22 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Ny order till ESS för framgångsrika Examec

Vårt medlemsföretag Examec i Tomelilla har tagit hem en ny order till ESS. Det handlar om en ovanlig typ av…

23 april, 2024 — Lästid 2 min

Alla

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet…

26 april, 2024 — Lästid 2 min